PD-L Oradea a anunţat, sâmbătă, retragerea calităţii de membru de partid a lui Marcel Boloş, înainte ca acesta să apuce să demisioneze, precum şi refuzul de a mai comenta, pe viitor, subiectul retragerii subite din competiţia electorală a directorului Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).

Printr-un comunicat de presă, PD-L Oradea anunţă că a decis retragerea calităţii de membru a lui Marcel Boloş "pe fondul de percepţie eronată a problemelor (de către Boloş - n.r.), precum şi a manifestărilor publice care au adus un prejudiciu de imagine partidului". De altfel, comunicatul este o sumă de critici la adresa directorului din Primăria Oradea şi a "incapabilităţii" acestuia de a se alinia rigorilor de partid. Lui Boloş i se reproşează "lacunele în a dialoga" şi "practica redusă de a lucra într-o structură politică organizată", precum şi "percepţia diferită a realităţilor politice".
"Punctele de vedere personale şi declaraţiile incoerente politic ale domnului Marcel Boloş nu reprezintă poziţii ale PD-L Oradea", mai spune documentul citat. "În viziunea PD-L (...), nu este necesar să se amplifice mediatic disconfortul creat unui om cu reale calităţi. În acest sens, am decis să nu răspundem în niciun fel eventualelor provocări electorale legate de acest subiect, în convingerea că, înainte de a fi oameni politici, trebuie să fim oameni de omenie", încheie comunicatul PD-L Oradea. Reamintim că Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, a produs, săptămâna trecută, o mare surpriză, anunţând că se retrage de pe lista de candidaţi ai PD-L la alegerile locale, unde ocupa locul al treilea, precum şi din partid. El abia fusese primit membru în PDL şi fusese anunţat drept component de bază al echipei cu care acest partid vrea să câştige Primăria Oradea.