Liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, este presat de "masa critică" a vicepreşedinţilor PNL să procedeze la o remaniere guvernamentală "cât mai rapid", în pofida faptului că, până după alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, acesta refuză să aducă în discuţie acest subiect.

Tonul criticilor la adresa propriului guvern l-au dat doi dintre vicepreşedinţii cu notorietate ai PNL, deputatul Crin Antonescu şi senatorul Norica Nicolai. Cei doi au precizat, în contextul "scandalului Remeş", că este nevoie de o discuţie "serioasă" în partid despre necesitatea unei remanieri guvernamentale, imaginea Cabinetului Tăriceanu fiind "şifonată" de miniştrii aflaţi în vizorul DNA, dar nu numai. "Guvernul trebuie şi poate să rămână în fruntea ţării, dar, după opinia mea - şi asta este o discuţie pe care o vom purta cât de curând în partid -, cred că trebuie să discutăm serios, inclusiv despre remaniere", a declarat Crin Antonescu. La rândul său, Norica Nicolai a spus că remanierea trebuie făcută cât mai repede, dar că este necesară şi o regândire a activităţii Guvernului, refuzând însă să dea nume de miniştri care ar putea fi vizaţi de remaniere. De asemenea, vicepreşedintele Puiu Haşotti a vorbit nu de puţine ori despre deficienţele înregistrate la nivelul Executivului, vorbind chiar şi despre "miniştrii-papagali", în cadrul unei şedinţe a Biroului Politic Central al PNL. Şi senatorul Radu Stroe consideră că ar fi "utilă" remanierea Guvernului, acest demers putând ajut aimaginii PNL, "destul de şifonată în ultima perioadă de timp".
Pe de altă parte, premierul Tăriceanu, alături de o parte a conducerii PNL, nu doreşte să facă modificări la nivelul Guvernului. Unul dintre motive este acela că, odată demişi miniştrii aflaţi în vizorul DNA, PNL în ansamblu ar pierde la capitolul imagine. De asemenea, potrivit unor surse din partid, Tăriceanu se confruntă şi cu o problemă de oameni, "vârfurile" partidului refuzând să intre în Executiv, ultimul exemplu fiind Dan Radu Ruşanu, care nu a vrut să fie nominalizat pentru Ministerul Agriculturii.

Ţinând cont de apropierea alegerilor pentru PE, este posibil ca remanierea Cabinetului Tăriceanu să se facă după alegerile parlamentare, fapt care va fi discutat în următoarele şedinţe ale conducerii PNL.