Democrat-liberalii bihoreni au sărit în apărarea candidatului PDL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, care a fost acuzat de liberalul Cornel Popa că se laudă degeaba cu Aeroportul Oradea pentru că nu a primit finanţare pentru proiectul de modernizare a pistei. Călin Mocan, candidat la un mandat de consilier judeţean, consideră acuzele "un atac la persoană" şi "o diversiune", menţionând că, de fapt, Radu Ţîrle "este salvatorul Aeroportului din Oradea".

Candidatul USL la fotoliul de preşedinte al CJ Bihor, Cornel Popa, l-a acuzat pe Radu Ţîrle că nu s-a interesat de proiectul de modernizare a pistei Aeroportului din Oradea, astfel încât banii au ajuns la Constanţa. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Bihor, Călin Mocan a declarat că acesta este "un atac la persoana lui Radu Ţîrle" şi că este "o diversiune" a contracandidatului lui Ţîrle. Potrivit lui Mocan, după ce s-a autointitulat "părintele Autostrăzii Transilvania", Cornel Popa vrea să fie "naşul aeroportului". "Când Radu Ţîrle a preluat şefia Consiliului Judeţean, nu era nicio iniţiativă scrisă de modernizare a aeroportului pe actualul amplasament. Radu Ţîrle este salvatorul Aeroportului din Oradea. Pe ultima sută de metri a primului său mandat de preşedinte al CJ s-a asigurat că şi a doua parte a proiectului de modernizare va fi finanţat", a menţionat Călin Mocan, adăugând că astfel de proiecte majore durează timp îndelungat, dar că proiectul aeroportului a fost aprobat, urmând să fie finanţat. "Sunt convins că Guvernul Ponta sau altul care va veni va respecta calendarul şi va finanţa acest proiect", a afirmat Mocan. Potrivit acestuia, "niciun om politic nu poate să vină cu banii în geantă pentru a finanţa un astfel de proiect. Nu merge la Bucureşti nici Radu Ţîrle pentru a veni cu 18 milioane euro în valiză".

Ghilea se implică în campania PDL

În altă ordine de idei, Gavrilă Ghilea l-a atacat, ieri, pe primarul Ilie Bolojan, susţinând că realizările cu care se laudă edilul şef al Oradiei au fost posibile datorită finanţărilor venite de la Guvernul PDL. Exemplele date de acesta au fost: extinderea grădinii zoologice, lărgirea şi modernizarea şoselei de centură, dublarea podului Densusianu, amenajarea malurilor Crişului, reabilitarea Cetăţii şi amenajarea de spaţii verzi. "În judeţul Bihor, în anii 2010 - 2012, Guvernul a finanţat lucrări de canalizare, alimentare cu apă şi parcuri în valoare de 82 milioane de lei, din care în Oradea au fost 3,72 milioane lei pentru parcuri", a  afirmat Ghilea. El s-a referit şi la lucrările de reabilitare la Spitalului Judeţean şi a Spitalului Municipal realizate prin finanţarea exclusivă a Guvernului PDL, prin intervenţiile miniştrilor Cseke Attila şi Ritli Ladislau. Pe de altă parte, Gavrilă Ghilea a referit la o declaraţie făcută de primarul Ilie Bolojan, care a afirmat că în cei patru ani de mandat "am făcut ceea ce trebuia, nu ceea ce dă bine". "Ar fi foarte interesant şi corect de precizat cine a stabilit ceea ce trebuia făcut", a afirmat Ghilea, adăugând că se referă la podul Sovata, "care a fost proiect al fostei administraţii, dar care nu a fost pus în aplicare din cauza opoziţiei riveranilor". Ghilea a amintit de hotărârile Consiliului Local pe care, în calitate de prefect, le-a atacat în contencios, având câştig de cauză: proiectul de reabilitare a faţadelor - "care în forma adoptată de consiliu era un atentat la bugetul şi aşa precar al celor care locuiesc în zona centrală", taxa pe creşă şi grădiniţă, taxa de ordine publică.