Senatorul PDL Petru Filip ar putea ajunge vicepreşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, el urmând să o înlocuiască în funcţie pe Anca Boagiu, care a preluat funcţia de ministru al Transporturilor săptămâna trecută. Deşi se credea că Radu Berceanu va fi răsplătit cu funcţia de vicepreşedinte al Senatului în schimbul demisiei din cadrul Executivului, parlamentarii democrat-liberali l-au preferat pe Petru Filip.

 

Membrii grupului senatorial al PDL au decis, ieri, prin vot, să îl desemneze pe senatorul Petru Filip pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după numirea senatorului Anca Boagiu în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat surse parlamentare. Democrat-liberalii discutaseră iniţial şi despre varianta ca Radu Berceanu să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după preluarea portofoliul Transporturilor de către Anca Boagiu. Petru Filip este parlamentar ales în colegiul uninominal 3, zona Ceica-Holod-Salonta-Oradea Sud, şi este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Senat. În primăvara acestui an, Filip a renunţat la funcţia de preşedinte al Filialei PDL Bihor, în urma neînţelegerilor pe care le-a avut cu deputatul Ştefan Seremi, cel care, în prezent, ocupă fotoliul de lider interimar al organizaţiei. De asemenea, în urmă cu câteva luni, Petru Filip s-a aflat în centrul atenţiei, după ce a votat moţiunea de cenzură depusă de opoziţie. Pe de altă parte, înainte de remanierea Guvernului Boc, Dan Diaconescu anunţa că, în cazul în care Emil Boc ar fi demisionat împreună cu tot cabinetul, sarcina de a întocmi noul Executiv i-ar fi revenit lui Petru Filip.

În şedinţa de ieri a grupului de senatori PDL s-a mai decis că senatorul Ovidiu Marian îl va înlocui pe senatorul Ion Ariton în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru buget-finanţe. De asemenea, senatorul Marian Rasaliu o va înlocui pe Anca Boagiu în Comisia comună parlamentare pentru afaceri europene.