Noul prefect al judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a dispus efectuarea unui audit la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, ca urmare a neregulilor constatate şi a datoriei mari pe care spitalul a acumulat-o.

La începutul acestei săptămâni, prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean şi cu cea a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. În urma analizei întreprinse, au fost constatate disfuncţii grave la cea mai mare unitate spitalicească a judeţului. Astfel, datoria acumulată de Spitalul Clinic Judeţean a ajuns la suma de 114 miliarde lei vechi.
Considerând situaţia ca fiind de neacceptat şi cu implicaţii serioase privind calitatea şi eficienţa actului medical cu adresabilitate publică, prefectul Gavrilă Ghilea a dispus efectuarea, de către Ministerul Sănătăţii Publice, a unui audit la această instituţie spitalicească. Conducerea Instituţiei Prefectului Bihor a precizat că, în funcţie de concluziile raportului care va fi întocmit, vor fi luate măsuri pentru remedierea situaţiei actuale şi alinierea serviciilor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea la standardele normale.