Filialele judeţene ale PSD şi conducerea centrală a social-democraţilor au lansat, ieri, proiectul Cartea Neagră a abuzurilor guvernării Boc, prin care şi-au propus să centralizeze cazurile de abuz şi corupţie ale reprezentanţilor PDL din administraţia publică, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. Situaţiile semnalate vor fi întroduse în formularul on-line www.carteaneagra.ro.

"Mesajul principal pe care PSD Bihor doreşte să-l transmită este că avem nevoie de o Românie curată şi de o Românie corectă. Trebuie să curăţăm politica românească de mizeriile portocalii din Parlament, din Guvern şi din administraţia publică. Avem nevoie de curăţenie nu numai în natură, dar şi de curăţenie morală şi legală în politică", se arată într-un comunicat de presă al PSD Bihor. Social-democraţii bihoreni susţin că lansarea Cărţii Negre a abuzurilor Guvernării Boc este şi o invitaţie lansată către toţi cei interesaţi ca, prin sugestiile şi informaţiile lor, să contribuie la completarea hărţii "mafiei" PDL. Primul pe această hartă este, în opinia reprezentanţilor PSD Bihor, prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea, pe care social-democraţii îl acuză de conflict de interese. Mai exact, aceştia menţionează faptul că prin firma la care este acţionar majoritar a încheiat, în perioada 2009-2010, contracte de peste 102 milioane de lei, adică peste 25 milioane de euro, cu mai multe instituţii de stat, de la şcoli şi primării până la companii naţionale şi chiar ministere. Acestea vizează construirea unor blocuri ANL, modernizarea şi extinderea unor reţele de apă şi canalizare în mediul rural, modernizarea unor drumuri, construirea unor săli de sport, reabilitarea unor şcoli şi grădiniţe, reabilitarea unui aşezământ cultural, modernizarea unui centru de sănătate, construirea unui pavilion multifuncţional pentru o unitate militară şi modernizarea clădirii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

"Conflictul de interese constă în situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative ", susţin social-democraţii bihoreni.