Lansarea candidaţilor PSD Bihor la Consiliul Judeţean Bihor a avut loc ieri, în faţa clădirii fostei Garnizoane Oradea, viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Preşedintele PSD Bihor a prezentat, cu această ocazie, principalele proiecte pentru judeţ.

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a menţionat că a ales să prezinte candidaţii la CJ Bihor şi proiectul electoral pentru judeţ în faţa clădirii fostei Garnizoane pentru a arăta că, în opt ani de administraţie PNL, noua clădire a Muzeului nu a fost încă finalizată. De asemenea, Ioan Mang a precizat că social-democraţii se angajează să muze Muzeul Ţării Crişurilor în nou sediu în maximum doi ani. După această declaraţie, Mang i-a prezentat pe primii 15 social-democraţi de pe lista pentru CJ Bihor: Ioan Mang, Bujor Chirilă, Gheorghe Ţară, Stela Babău, Dorel Dume, Florian Oros, Ana-Maria Tiron (absentă de la eveniment), Valentina Butişcă, Sergiu David, Adrian Szatmari, Cosmin Durnea, Dan Derşidan, Dumitru Gherman, Alina Popa şi Debelka Boglarka. „Sunt singurul candidat care cunosc instituţia din interiorul ei. Vreau şi pot să realizez un parteneriat viabil cu Primăria Oradea şi cu toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică. Toate comunităţile vor fi egale în faţa Consiliului Judeţean”, a declarat Ioan Mang. În ceea ce priveşte obiectivele asumate de PSD Bihor, printre acestea se numără: finalizarea lucrărilor la nou sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, modernizarea şi asfaltarea tuturor drumurilor judeţene de pământ şi pietruite, înfiinţarea de parcuri industriale în judeţ, sprijin pentru mediul de afaceri astfel încât să ofere locuri de muncă de calitate şi salarii mai mari, înfiinţarea de puncte locale de preluarea, prelucrarea şi procesarea produselor agricole, creşterea investiţiilor în domeniul cultural, finanţare pentru dezvoltarea reţelei şcolare a CJ Bihor, parteneriat cu Universitatea din Oradea şi cu primăria Oradea pentru dezvoltarea campusului universitar şi înfiinţarea unui institut de cercetări în tehnologii, înfiinţarea unei agenţii judeţene de dezvoltare care să ofere sprijin administraţiilor locale să atragă fonduri europene, înfiinţarea unui centru de informare şi consultanţă în proiectele UE, promovarea turismului, construirea unui centru expoziţional în Zona Metropolitană Oradea şi demararea procedurilor pentru construirea unui stadion nou în Oradea, cu 30.000 locuri, pentru organizarea de evenimente sportive şi artistice de anvergură.  PSD speră să obţină mai mult de 12 mandate în Consiliul Judeţean, cât are în prezent.

Demers firesc al lui Dragnea

În ceea ce priveşte referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartinul, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, consideră firesc demersul lui Liviu Dragnea de a sesiza Avocatul Poporului, pentru că „regulile nu ar trebui schimbate în timpul jocului”. Mang susţine că Ordonanţa de Urgenţă prin care se permite organizarea referendumului în aceeaşi zi cu alegerile locale şi în aceleaşi secţii de votare reprezintă „un abuz al PNL, tot aşa cum au vrut să modifice alegerile în două tururi”. „Sunt convins că, dacă va ajunge la Curtea Constituţională, aşa cum Curtea a decis în 2013 că orice modificare a unei legi de tip referendum sau electorală nu se poate aplica în mai puţin de un an de la data adoptării, aceeaşi decizie va fi luată şi de această dată”, a declarat Ioan Mang. El a menţionat că nu a discutat cu preşedintele PSD despre această problemă. „Credeţi că domnul Dragnea are nevoie să-l sune Mang ca să vadă că s-a încălcat o lege?”, a conchis preşedintele PSD Bihor.