Şedinţa Consiliului Judeţean Bihor - „Problema” primarilor UDMR
Consilierii judeţeni au respins plângerea prealabilă depusă de cei 21 de primari UDMR prin care aceştia solicită anularea Regulamentului pentru întreținerea terenurilor de pe marginea drumurilor.
„Plângerea nu este menită împotriva curăţeniei drumurilor din judeţ, ci împotriva legalităţii acestei hotărâri. Noi suntem cu toţii deschişi către o colaborare normală, deoarece este interesul comun. Dacă reuşim să facem din judeţul Bihor cel mai curat şi mai ordonat judeţ din această ţară, atunci nu va fi meritul unui singur om, ci al tuturor celor care luăm în serios această sarcină: al Consiliului Judeţean, al primăriilor, al tuturor cetăţenilor, de la cei tineri la cei vârstnici. Să punem deoparte hotărârile nelegale şi populiste ale Consiliului Judeţean şi să începem să lucrăm împreună, ca parteneri egali pentru un judeţ mai frumos”, a afirmat, în timpul şedinţei, liderul grupului UDMR, Borsi Lorand.
Preşedintele CJ Bihor i-a transmis consilierului UDMR că nu trebuie să-şi facă probleme în privinţa paternităţii acestei măsuri, pentru că îl interesează mai degrabă finalitatea. „Dacă va fi curățenie, și noi vom face tot ce ține de CJ să se întâmple asta, va fi meritul tuturor administrațiilor locale, al administratorilor durmurilor naţionale, al administratorilor drumurilor judeţene şi, nu în ultimul rând, al cetăţenilor”, a menţionat Ilie Bolojan. El l-a asigurat pe consilierul UDMR că regulamentul nu încalcă nicio autonomie locală. „Am stabilit doar de unde până unde se ocupă un administrator sau altul de curățarea drumurilor, astfel încât niciun metru pătrat să nu fie în gestiunea nimănui”, a afirmat Bolojan, adăugând că în regulament se prevede câte cosiri trebuie făcute pe an, precum şi patrularea drumurilor. „Acest lucru nu are nimic de-a face cu autonomia locală”, a precizat preşedintele CJ Bihor. Acesta a mai menţionat că acest lucru va fi stabilit de instanţă dacă se va ajunge până acolo. „Faptul că într-o singură zonă politică au apărut astfel de probleme arată că nu este o problemă de autonomie locală, ci o problemă politică”, a afirmat, în încheierea intervenţiei sale, Ilie Bolojan.
Plângerea prealabilă a fost respinsă cu voturile celor 23 de liberali prezenţi.
Cărţi donate
Tot în cadrul şedinţei de ieri a CJ Bihor, consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru revocarea dreptului de administrare al Bibliotecii Judeţene asupra imobilului din Băile Felix în care a funcţionat o filială a bibliotecii. „În urma închiderii punctului de lucru al Bibliotecii din Sânmartin, am convenit cu dl primar al comunei Sânmartin să predăm cărţile către biblioteca Şcolii din Sânmartin, ceea ce s-a şi întâmplat fizic. Urmează ca şi juridic în prima şedinţă de consiliu să aprobăm practic această predare. De asemenea, pentru că am eliberat acea clădire, împreună cu Primăria Sânmartin vom lua o decizie vizavi de destinaţia ei, urmând ca la şedinţa ordinară a CJ din luna martie să vă supun votului un proiect de hotărâre. În momentul de faţă este o clădire care nu arată foarte bine, situată în zona centrală a staţiunii Băile Felix şi cel mai prost lucru ar fi să rămână o clădire abandonată acolo”, a precizat preşedintele CJ Bihor.
În ceea ce priveşte fondul de carte al filialei Dacia a Bibliotecii Judeţene (22.340 cărţi), acesta va fi donat Asociaţiei Biblioteca Virtuală Elit. „Biblioteca Judeţeană a semnat un parteneriat cu fundaţia condusă de dl avocat Ștefan Herchi pentru ca această fundaţie să menţină, cel puţin cinci ani, în spaţiul în care a funcţionat punctul de lucru al Bibliotecii de pe Bulevardul Dacia, pentru ca, în continuare, să împrumute cărţi, să digitalizeze şi să facă alte proiecte de genul acesta. Practic acel spaţiu ar rămâne deschis fără să mai cheltuim alte resurse”, a afirmat Bolojan.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.