Noua conducere a PSD Bihor va fi aleasă săptămâna viitoare, punându-se capăt, astfel, unui interimat care datează de aproape doi ani. Până acum doi social-democraţi şi-au anunţat intenţia de a candida: actualul lider, senatorul Ioan Mang, dar şi fostul preşedinte, consilierul judeţean Mihai Bar, acesta din urmă fiind revocat din funcţie de conducerea centrală în urma rezultatelor slabe obţinute de filială la alegerile locale din 2008.

 

Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor va avea loc joi, 24 iunie, de Sânziene, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde sunt aşteptaţi peste 600 de delegaţi din toate organizaţiile din judeţ. Aceştia vor trebui să aleagă componenţa noului Consiliu Judeţean şi noul preşedinte al filialei. Până acum şi-au anunţat oficial candidatura senatorul Ioan Mang şi consilierul judeţean Mihai Bar. Primul mizează pe faptul că este preşedintele interimar al PSD Bihor, dar şi pe faptul că este şeful departamentului educaţie din cadrul PSD. La rândul său, Mihai Bar speră că va reuşi să obţină din nou susţinerea colegilor săi de partid, la fel cum a făcut-o la alegerile din luna aprilie a anului 2005, când a câştigat preşedinţia filialei în faţa liderului de atunci, Gheorghe Sârb. "Candidez fără nicio reţinere. Mi-am evaluat foarte bine şansele înainte de a mă înscrie în această competiţie şi sunt foarte optimist", ne-a declarat Bar. Acesta a recunoscut că în ultima perioadă s-a deplasat în organizaţiile din judeţ pentru a-şi face campanie, în speranţa că îi va convinge pe delegaţi să-i acorde votul.

Pe lângă funcţia de preşedinte, social-democraţii vor trebui să-şi aleagă un prim-vicepreşedinte, un secretar general, precum şi în jur de 15 vicepreşedinţi.

 

Ioan Mang a anunţat că ar vrea să meargă în tandem cu Claudiu Pop, proaspăt ales preşedinte al organizaţiei municipale orădene, însă funcţia de prim-vicepreşedinte ar putea fi vizată şi de deputatul Sorin Ioan Roman.