Tânărul a precizat că nu-şi dă demisia din PNL, ci doar renunţă la poziţia de ales local. Totodată, acesta a precizat că aproximativ 90% dintre tinerii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea conducerii organizaţiei orădene faţă de ei.

 

 

În plină şedinţă a CLO, Rareş Zbucea, consilier local din octombrie 2008, a decis să nu mai facă jocurile unora dintre colegii săi de partid, care-şi urmăresc doar interesele personale. Acesta i-a nominalizat pe viceprimarul Gheorghe Carp, respectiv pe consilierul local Octavian Dan. "Domnul Gheorghe Carp îşi dorea să fie candidat PD-L la primărie. Cum acest lucru nu a fost posibil, a schimbat corabia. Uitaţi-vă la firmele care au câştigat licitaţiile pe vremea lui Filip şi cine câştigă licitaţiile acum", a precizat, într-o conferinţă de presă ad-hoc, Rareş Zbucea, sugerând că actualul viceprimar liberal favorizează firmele de casă ale PD-L, Selina, Dacardi etc. Picătura care a umplut paharul a fost înlocuirea lui Robert Crăciun din funcţia de preşedinte al Tineretului Liberal Oradea, la propunerea lui Gheorghe Carp. Acesta lucru s-a realizat, potrivit lui Zbucea, fără respectarea statutului PNL şi fără ca acesta să fie convocat la şedinţa respectivă. "Domnul Carp este obişnuit cu metodele PD. Acesta doreşte cu o ardoare foarte mare să-şi impună propriii oameni şi să-şi creeze sferă de influenţă", a declarat Zbucea, adăugând că, deşi susţine că e cel mai bun prieten al tinerilor, Carp le-a pus în vedere că "pâinea şi cuţitul sunt la el şi că e plin cimitirul de oameni nemulţumiţi".

Criticile tânărului liberal s-au îndreptat apoi către Dan Octavian, pe care l-a acuzat de ipocrizie fără limite. "Dan Octavian reprezintă acel tânăr care este reflecţia celor bătrâni şi uzaţi de pe scaunele politicii. Este un fel de cancer pentru PNL", a afirmat Zbucea. Cu toate că s-a arătat reticent în a face dezvăluiri vizavi de bucătăria internă a partidului, Rareş Zbucea a amintit un episod întâmplat chiar în cadrul Consiliului Local, când, după o şedinţă în care acesta şi-a permis să ia cuvântul, atât Carp, cât şi Dan Octavian l-au apostrofat. "Am sugerat că inscripţiile de pe plăcuţele bilingve se pot realiza cu aceeaşi cantitate de vopsea dacă este subţiat scrisul. După şedinţă, Carp şi Octavian mi-au reproşat că am adus un afront aliaţilor din UDMR", a mai declarat liberalul. Acesta a recunoscut că au fost situaţii când a votat împotriva conştiinţei sale, simţind că "tot ceea ce era bun la mine era porţiunea de la cot la vârful unghiilor".

 

În final, Zbucea a mărturisit faptul că procentul de nemulţumiri în rândul liberalilor care sunt implicaţi activ în viaţa partidului este de 90%. "După ceea ce am făcut azi sunt o ţintă vie care ar trebui să fie eliminată", a încheiat acesta, sperând totuşi că va reuşi să-şi păstreze calitatea de membru PNL. Locul său în CLO va fi luat de către Marius Chipurici.