Zilele trecute, la Biserica Albastră din Oradea, a avut loc o rugăciune de mulţumire, oficiată de părintele Gheorghe Nemeş, directorul Aşezământului Social-Cultural "Sfântul Mare Mc. Gheorghe", pentru binefacerile revărsate asupra credincioşilor din Parohia Oradea Vii. Pe lângă cele 25 de persoane, bărbaţi şi femei, care alcătuiesc Comitetul de susţinere a proiectului "Agapa Sfântului Mare Mc. Gheorghe" de la Parohia Oradea Vii, au fost prezenţi P.C. pr. Laurenţiu Lazăr, director general al Filantropiei Oradea, părintele consilier economic Adrian Popovici, părintele Silviu Dobai, în calitate de corespondent al ziarului "Lumina" şi, nu în ultimul rând, părintele Viorel Samaşca Nemeş, în calitate de preot paroh.

După rugăciune, membrii Comitetului de susţinere, împreună cu preoţii mai sus amintiţi, s-au retras la Aşezământul social, unde s-a făcut dare de seamă privind veniturile şi cheltuielile pentru cei care beneficiază de o masă caldă, zilnic, la domiciliu, oferită în cadrul proiectului "Agapa Sfântului Mare Mc. Gheorghe". Cu prilejul acestei şedinţe, s-a hotărât ca pe lângă bolnavii din Parohia Oradea Vii, care beneficiază de şase luni de această masă caldă, să li se ofere şi altor credincioşi din alte cartiere ale oraşului Oradea o masă caldă, acţiune care a fost deja pusă în practică. Tot atunci, s-a stabilit numărul de persoane care vor susţine pe întreg anul 2011 acest proiect de binefacere. De asemenea, s-a mai hotărât ca 2% din veniturile credincioşilor să fie direcţionate către acest act de binefacere. Totodată, s-a solicitat sprijin de la anumite magazine mari, pentru ca înainte de a fi expirate alimentele aflate în depozitul lor să fie trimise prin voluntarii Aşezământului pentru a fi oferite şi altor persoane aflate în nevoie. De asemenea, s-a hotărât ca fondurile de binefacere donate pe bază de chitanţă de către membrii de susţinere, dar şi de alţi credincioşi din parohie şi alte parohii să fie depuse la Banca Transilvania, în contul pe care îl pune la dispoziţia celor interesaţi părintele Gheorghe Nemeş, la telefonul 0744-121.438.

Toţi cei prezenţi la şedinţă au primit pliante reprezentând imagini de la momentul sfinţirii Aşezământului Social-Cultural "Sfântul Mare Mc. Gheorghe" şi al binecuvântării proiectului de către Preafericitul Părinte Daniel în data de 18 septembrie 2010.