Naşterea Mântuitorului este un prilej de mare bucurie pentru credincioşi. Isus Hristos este cel mai preţios dar al lui Dumnezeu. În iubirea Sa nemărginită, "... atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică." (Evanghelia după Ioan cap. 3 v. 16)

Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să ne izbăvească din păcat. El a venit să ni-L prezinte pe Dumnezeu ca pe un Tată iubitor care iese în întâmpinarea fiilor Săi, fii care au risipit în păcate şi deşertăciuni tezaurul nevinovăţiei cu care au fost înzestraţi la început. Domnul Isus Hristos a fost neglijat în noaptea primului Crăciun, nişte păstori săraci s-au învrednicit să vină la ieslea în care S-a născut Pruncul cel dumnezeiesc. Anunţaţi de înger, păstorii vin degrabă să vadă minunea întrupării Fiului lui Dumnezeu. Ei găsesc un Prunc culcat în iesle. Cutremuraţi de măreţia tainei, păstorii privesc uimiţi şi cu sfială la Pruncul din iesle. O naştere asemănătoare nu mai avusese loc şi nici nu va mai fi alta pe pământ. Pruncul culcat în ieslea staulului, în cea mai lucie sărăcie şi în cea mai mare umilinţă, trezea în sufletele simple ale păstorilor o adâncă duioşie. Dumnezeu ascuns sub vălul prunciei venea în lume în starea cea mai smerită. "Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi." (2 Corinteni cap. 8 v. 9.) Fiul lui Dumnezeu se dezbrăcase de toată slava  şi măreţia Lui cerească şi luase haina trupului omenesc, zdrenţuită de păcat. Păcatul a intrat în lume prin poarta mândriei, iar Fiul lui Dumnezeu, pentru a-L nimici, S-a coborât pe pământ prin uşa umilinţei. Prin smerenie şi lepădare de sine, Domnul Isus Hristos avea să săvârşească cea mai măreaţă operă: mântuirea din păcat a tuturor celor ce-l vor primi ca Domn şi Mântuitor.
Doresc ca Sărbătoarea aniversării Naşterii Domnului Isus Hristos din acest an să fie nu numai o reamintire duioasă a nopţii de Crăciun, când Pruncul Isus S-a născut în ieslea din Betleem, ci un prilej de a ne deschide inima pentru a primi în ea pe Domnul Isus ca Mântuitor personal.
În numele Comunităţii Regionale Penticostale Oradea vă dorim tuturor Sărbători Fericite şi un An Nou cu sănătate şi binecuvântat de Dumnezeu.