La împlinirea vremii
"Când a venit împlinirea vremii Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său născut din femeie". Galateni 4:4
Ziua de Crăciun, ziua naşterii Domnului, constituie o adevărată sărbătoare, o zi deosebită atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
În urmă cu 2000 de ani, pe pământ domnea întunericul. Ignoranţa şi fărădelegile i-au adus pe oameni într-o criză fără precedent. Lumea era în tensiune. Aşteptau o salvare. Aşteptau un Mântuitor. Şi atunci a venit "împlinirea vremii". Dumnezeu în marea Sa dragoste şi-a împlinit făgăduinţa trimiţindu-L în lume pe Fiul Său, nu în stâlp de foc sau de lumină, nici însoţit de arhangheli ca să ne impresioneze, ci într-un mod ciudat şi discret. El s-a născut într-o ţărişoară numită Palestina. O poruncă a ieşit de la cezarul Octavian Augustus ca toată lumea să participe la recensământ, fiecare în cetatea lui. Roma îşi număra supuşii cu gândul de a le mări impozitele. Din Nazaret- un orăşel din Galilea, o familie săracă, ajunge în Betleem după o călătorie lungă şi grea. Fecioara Maria, umbrită de Duhul Sfânt, aşteaptă să nască, Dumnezeu a ales-o în mod special pentru aceasta. Logodnicul ei, Iosif, a căutat un loc de poposire, dar n-a găsit. În ultima clipă, au aflat un grajd şi o iesle săracă. Aici s-a născut Isus - Mântuitorul lumii.
A venit să dărâme zidurile de despărţire, să unească naţiunile învrăjbite ale lumii. A trăit o viaţă scurtă, desfăşurată între iesle şi cruce. N-a lăsat prin testament vile şi palate. Când a avut nevoie de un ban sau de o barcă le-a împrumutat de la alţii. N-a scris nimic în afară de câteva rânduri pe nisip, dar despre El s-au scris sute de cărţi.
A locuit printre oameni o vreme, ca să le arate ce înseamnă a trăi frumos. A legat răni şi a făcut mult bine. L-au numit "Străinul din Galilea", deşi era prietenul tuturor. I-a învăţat pe oameni ca nimeni altul despre lumină, adevăr şi iubire. Le-a arătat într-o zi ce înseamnă a iubi până la capăt, până la jerfta supremă. Încărcat cu păcatele noastre, cu povara noastră a urcat Calvarul. A fost răstignit între răufăcători, apoi a fost aşezat în mormânt. Dar puterea nemărginită a lui Dumnezeu L-a înviat din morţi. Acum e viu. Dragostea Lui ne cheamă ca odinioară.
Crăciunul este o aducere aminte... dar şi o zi în care, stând în faţa conştiinţei tale, te poţi întreba: L-am acceptat sau L-am respins pe Isus? De răspunsul tău la această întrebare depinde veşnicia ta...
e un articol foarte bun si pe intelesul tuturor,o daca ar intelege si alti.....