Când anul acesta la Schitul Huta se împlinea un an de la lăcrimarea icoanei Maicii Domnului, într-un sat în apropiere de schit, la Delani, o altă icoană a Maicii Domnului a izvorât mir. Atât Schitul Huta, cât şi parohia Delani au multe lucruri asemănătoare în ce priveşte activitatea misionară în zona Beiuşului şi ambele au hramul Sfântului Ioan Botezătorul.

În data de 29 august a.c., la Delani a început să izvorască mir din icoana Maicii Domnului pictată de ierodiaconul Siluan de la Mănăstirea Nicula. Icoana de la Delani este o copie fidelă după icoana originală de la Nicula, care, în urmă cu trei veacuri, când generalul Bukov a intrat în Ardeal, a lăcrimat trei săptămâni fără oprire. Primele semne ale minunii au apărut din ajun, când, după săvârşirea vecerniei cu litie şi înălţarea de rugaciuni Sfântului Ioan Botezătorul, din piciorul stâng al Mântuitorului din icoană a izvorât mir. Primul care a văzut minunea a fost un tânăr participant la slujbă. Credincioşii prezenţi au înmărmurit. În ziua când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie) icoana a izvorât iarăşi mir în prezenţa a peste 100 de credincioşi. Asemenea, şi în ziua prăznuirii Sfintei Cruci, icoana a izvorât mir din nou. La puţin timp, au început să izvorască picături de mir şi din alte icoane din biserică. Preotul paroh Ionel Tota spune că e un semn al Maicii Domnului pentru mângâierea credincioşilor şi întărirea în dreapta credinţă. Tot în 29 august, cu un an înainte, la Schitul Huta, a lăcrimat o copie a icoanei Maicii Domnului din Kazan (Ucraina), ocrotitoare împotriva ereziilor şi ajutătoare în vremuri de prigoană. Despre minunile petrecute în zona Beiuşului ieromonahul Eftimie Mitra spune că "orice minune trebuie mărturisită cu tărie, dar şi cu atenţie, fără a cădea în alte ispite sau capcane ce ni le poate întinde diavolul, încercând să discrediteze lucrarea lui Dumnezeu. Noi, ca oameni, nu am contribuit cu nimic la aceste minuni. Ne punem, totuşi, întrebarea: De ce ambele minuni s-au petrecut în Bihor şi de ce cu icoane care au legătură cu lupta de rezistenţă a ortodoxiei? De ce la sărbătorile Sfântului Ioan Botezătorul, al cărui cap a fost tăiat, deoarece s-a împotrivit dezmăţului şi luxului exagerat? Cred că Maica Domnului şi sfinţii vorbesc într-un mod aparte, dar nu toţi putem să îi întelegem întocmai".

Credincioşii din zona Beiuşului au vizitat biserica din Delani pentru a vedea minunea cu ochii lor şi au participat la slujbele oficiate de preotul paroh Ionel Tota. S-au săvârşit şi slujbe de pomenire a martirilor neamului şi taina slujbei de Maslu la care au participat preoţi din împrejurimi. Atât biserica de la Delani, cât şi cea de la Huta au hramul Sfântului Ioan Botezătorul, iar minunile s-au petrecut în ziua când în Biserica Ortodoxă se sărbătorea Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul, la un an diferenţă una de alta.