Astrologul şi numerologul orădean Dumitru Paraschiv, cel care a prezis în Crişana rezultatele mai multor alegeri prezidenţiale, europarlamentare sau locale, este singurul astrolog care a anunţat, înaintea scrutinului de duminică, inclusiv cu argumente, cine va fi câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Articolul său, reprezentând o analiză ştiinţifică bazată pe numerologie şi pe astrologie, a fost publicat, cu câteva zile înainte de alegeri, pe portalul www.stiriflux.ro şi pe care îl prezentăm în continuare.

Numerologia bazată pe simetrie și coincidența unor date și rezultante și numerologia inițialelor, coordonată simetric la rezultante din diverse date, au constituit principalele surse ale deducțiilor. Adunarea valorii iniţialelor candidatului Iohannis, K, W, I dă suma 16. Componentele acestuia dau rezultatul numerologic 7, prin adunarea lor. Totul se simetrizează foarte bine cu valoarea numerlogică a inițialelor Alianței Creștin-Liberale. Însumarea lui A, C și L dă, numerologic, cifra 7. Ei bine, lucrurile devin din ce în ce mai interesante. Numărul destinului candidatului este 7 (pe baza adunării cifrelor componente datei nașterii, 13.06.1959). Acest 7 este aceeaşi cifră ca şi... numărul destinului pentru data alegerilor, turul al doilea, 16.11.2014. Și ceva mai important decât asta: aceste numere de destin, ale candidatului Iohannis și ale datei alegerilor, sunt aceleaşi cu numărul destinului noului stat român, care s-a născut pe data de 22.12.1989. Din acest destin, numărul principal (ziua plus luna) rezultă numerologic tot 7. Suma cifrelor componente ale unei date - zi, lună, an - reprezintă un număr de destin. Cele două numere de destin, al datei naşterii lui Iohannis, respectiv al datei ultimului tur al alegerilor, coincid. Sunt aceleași. Mai mult decât atât, anul desfășurării alegerilor, 2014, are valoarea numerologică 7. O situație foarte asemănătoare a fost în 1996, un an al schimbării politice. Valoarea numerologică a lui 1996 este 7. Numărul destinului celui care a fost ales președinte atunci, în turul al doilea, Emil Constantinescu este 7, analog cu cea a anului 2014. Anul 2014 este al șaptelea după 2007, anul primirii României în Uniunea Europeană. De asemenea, există o mare simetrie între datele naşterii dintre candidat şi stat, atât numerologic, cât și astrologic. România, respectiv Principatele Române Unite s-au născut ca stat la 24.01.1859 (5.02.1859, conform noului calendar), într-o zi de sâmbătă. Tot sâmbătă s-a născut și candidatul Klaus Iohannis, după 100 de ani, într-un an 59 al secolului. 100 redus numerologic la o cifră este numărul 1. Acest număr reprezintă între altele puterea statului, conducătorul, președintele sau regele, primarul, funcția de numărul 1 în stat sau în Consiliul județean.  Vârsta la care candidează domnul Klaus Iohannis este 55, o vârstă simetrică. Suma numerologică a cifrelor componente este 10, iar numărul vârstei este 1. De asemenea, 5 este Numărul Universal Secundar, atât al statului român, cât și al candidatului Iohannis. 59 și 59; 5 + 9 = 14; 1 + 4 = 5, o altă simetrie puternică. Pe de altă parte, numărul realizărilor active sau numărul principal al statului român este 7, acelaşi cu numărul destinului lui Iohannis. Numărul principal pentru Iohannis - 13/4 + 6 = 10, redus numerologic la cifra 1.

Cele două numere de destin, al statului (2.05.1859/ numărul 3) și al candidatului (13.06.1959/ numărul 7) sunt ambele impare și astfel foarte compatibile. Numărul destinului comun, dacă ar exista o tangență de acest fel, ar fi chiar numărul 1, un număr al reușitei, al succesului, al accederii spre un loc principal, dar și numărul care îl reprezintă pe șeful statului. Pe de altă parte, numărul principal pentru ziua preluării puterii de către următorul președinte este 7. Se adună numărul zilei cu acela al lunii. 22/ 4 + 12/3 = 7. Este exact numărul destinului lui Iohannis. Chiar dacă noul președinte se va instala încă din 21 decembrie, ziua oficială corespunzătoare instalării în funcție este fixată în prezent pentru 22, deoarece actualul președinte are prevăzut mandatul până în data de 21 decembrie, la ora 24.00. O chestiune foarte rară de tip astrologic este următoarea. Încă din Astrograma nașterii, domnul Klaus Iohannis are prevăzută ca foarte importantă ziua de 16 noiembrie. Astfel, are semnul Marelui Noroc, Jupiter în Scorpion, zodia alegerilor, chiar în acel grad solar în care Soarele s-a aflat exact pe data de 16 Noiembrie. Exista atunci așa-zisa conjuncție zero, când Soarele tranzitează Jupiter Natal, activându-l în felul său. Soarele mai înseamnă, între altele, șeful statului, președintele, prințul, regele sau primarul, dar și putere de stat. Mai mult, Soarele este guvernatorul numărului 1, respectiv al valorii numerologice a vârstei actuale a candidatului, dar și al altor aspecte descrise mai sus. De asemenea, Soarele guvernează și ziua de Duminică, aceasta fiind ziua alegerilor. Soarele dă multă putere și strălucire, la propriu și la figurat, Duminică, în zodia Scorpionului.

Statul român, care s-a născut la 24.01/5.02.1859, este un stat Vărsător, zodie de Aer, în Armonie cu Zodia Gemeni, din care face parte Iohannis. Mai mult, la naşterea sa, România de la 1859 are semnul marelui noroc Jupiter în zodia Gemeni. Această zodie în Horoscopul natal al României reprezintă Casa creativității, artei, pedagogiei, achizițiilor, sentimentelor şi iubirii. Este și o casă a norocului, prieteniei și divertismentului.