În urma adresei CAS Bihor nr. 1421 din 27 februarie 2025, prin fila de buget nr. VH 1316 din 27 februarie 2025, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat, la capitolul asistență socială pentru anul 2025, 118.357.000 lei.

În urma adresei CAS Bihor nr. 1421 din 27 februarie 2025, prin fila de buget nr. VH 1316 din 27 februarie 2025, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat, la capitolul asistență socială pentru anul 2025, 118.357.000 lei.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a atras atenția furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în relații contractuale cu Casele de asigurări de sănătate din întreaga țară să manifeste „prudență maximă” față de solicitările de comunicare a unor documente și informații cu caracter personal și/sau confidențial primite prin e-mail aparent din partea CNAS.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Sănătății sunt în conflict deschis privind legalitatea controalelor efectuate de ANPC în blocurile alimentare ale spitalelor din România. Un control făcut la Spitalul Municipal Adjud s-a lăsat cu dosar penal.
Joi, 20 februarie, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, juristul Dorel Dulău, s-a deplasat la Aleșd, unde, împreună cu edilul Ioan Todoca, a vizitat șantierele celor două proiecte investiționale din domeniul serviciilor medicale aflate în derulare pe raza orașului.
Episcopia Greco-Catolică de Oradea va organiza două evenimente importante în următoarele zile. Este vorba despre „Ziua Mondială a Bolnavului” și proiectarea filmul „Cardinalul” la trei licee din oraș cu ocazia Anului Național Iuliu Hossu.
Finanțarea proiectului care prevede achiziția unor sisteme de echipamente medicale necesare Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor a fost aprobată.
Prima prelevare de organe din acest an din Oradea a avut loc, vineri, 14 februarie. Suferința unei familii s-a transformat în speranță pentru alți pacienți aflați în lupta pentru viață.
La mijlocul săptămânii trecute, miercuri, 5 februarie, la Oradea s-a desfășurat Conferința privind drepturile pacienților și bolile rare în Uniunea Europeană, eveniment organizat de Comisia Europeană, împreună cu ministerele de resort din România și Ungaria, CNAS și Serviciul de Protecție Legală Integrată din țara vecină.
Peste 100.000 de români sunt diagnosticați anual cu cancer, iar numărul total al persoanelor cu această maladie rămase în evidența medicilor, în perioada ianuarie - septembrie 2024, a fost de 564.764, cu 2% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, a atras atenția Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor (SCJUBH) au efectuat, pe 17 ianuarie, cea de-a șaptea intervenție coronariană percutană, cu risc înalt, cu suport circulator VA-ECMO. Spitalul din Bihor este singurul din țară în care se face acest tip de intervenție, de la primul caz din 2023.