Femeile fără simptome, dar aflate în grupe de risc pentru cancer la sân, pot beneficia de consultații, investigații și diagnosticare precoce gratuită.

Femeile fără simptome, dar aflate în grupe de risc pentru cancer la sân, pot beneficia de consultații, investigații și diagnosticare precoce gratuită.
Trei cabinete de medicină de familie din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, printre care și cel din Nucet, județul Bihor, au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Primul pas spre sănătate”, derulat de Salvați Copiii România și finanțat de Fundația OMV Petrom.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor derulează un proiect care promite să transforme modul în care funcționează spitalele. O echipă de specialiști lucrează la implementarea inteligenței artificiale în unitatea medicală, astfel încât să poată fi utilizată ca ajutor pentru pacienți, medici și manageri.
Casa de Asigurări de Sănătate Bihor susține promovarea aplicației mobile INFOMama, un instrument digital inovator destinat gravidelor și mamelor cu copii mici, dezvoltat de Asociația Salvați Copiii.
La începutul acestei luni, Adela Pavlov, directoarea Agenției Teritoriale Centru (Chișinău) a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină din Republica Moldova, se adresa directorului general Dorel Dulău cu propunerea „de a dezvolta o colaborare transfrontalieră”.
O fetiță de un an și două luni, diagnosticată cu o malformație congenitală deosebit de gravă, a fost operată cu succes la secția clinică ORL a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor.
În condițiile creșterii numărului cazurilor oncologice – 14.508 pacienți și 43.127 de servicii medicale decontate la nivelul județului nostru în 2024, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor a publicat un comunicat privitor la traseul pacientelor cu cancer de sân (cazurile simptomatice).
Pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a apărut cea de-a treia ediție a Ghidului asiguratului (https://cnas.ro/ghidul-asiguratului/).
Guvernul a adoptat joi o hotărâre care prevede că spitalele care nu au înființat servicii sau spații de primire a medicamentelor expirate sau neutilizate sunt amendate.
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor stomatologice având ca obiect o posibilă înțelegere de preț și de a nu-și racola angajații, strângând o serie de probe în acest sens, a declarat, miercuri, directorul general al autorității de concurență, Daniela Bădilă.