Începând cu 1 septembrie a.c., Oradea beneficiază de cea mai simplă şi mai sigură metodă de investigare a tuberculozei. Este vorba de testul Quantiferon TB Gold, efectuat la laboratorul BioMed din Oradea pentru detectarea bacilului Koch, răspunzător de apariţia tuberculozei.
Sanatate
Pancreatita - boală cauzată cel mai frecvent de consumul de alcool
Reîntors zilele trecute de la Dresda, unde a participat la o amplă manifestare ştiinţifică medicală, prof. dr. Augustin Lenghel, de la Spitalul Clinic Judeţean, ne-a oferit câteva detalii legate de noutăţile în problematica de diagnostic a pancreatitei cronice şi noile achiziţii terapeutice.
- 20 Octombrie 2007
- Citeste
20 octombrie - Ziua Mondială a Osteoporozei
Cunoscută ca o boală a scheletului, caracterizată prin scăderea masei osoase şi/sau alterarea calităţii oaselor, factori care duc la scăderea rezistenţei acestora şi la apariţia unor fracturi în urma unor traumatisme relativ minore, osteoporoza a fost multă vreme considerată afecţiunea vârstnicilor. Deoarece peste tot în lume osteoporoza a devenit o problemă de sănătate publică, acesteia i se acordă o atenţie sporită, ştiindu-se că este o afecţiune severă, care afectează un segment larg al populaţiei (unul din cinci bărbaţi, una din trei femei peste 50 ani), deşi managementul osteoporozei necesită costuri economice şi sociale mari.
- 20 Octombrie 2007
- Citeste
Prima campanie naţională de informare despre hepatita C
În cursul săptămânii trecute, conf. dr. Ciprian Brisc, şeful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, a ţinut o prelegere în cadrul campaniei naţionale de informare, educare şi prevenire a hepatitei cronice C. Campania denumită simplu "Află de C" este realizată de Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului şi Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii Publice.
- 20 Octombrie 2007
- Citeste
Campanie ASPOR în incinta Lotus Market
Osteoporoza este o boală care afectează masa osoasă, determinând rarefierea acesteia, crescând riscul de fractură. În lipsa unei depistări precoce, boala evoluează timp îndelungat, silenţios, fără semne clinice la început. Complicaţiile apar mai târziu, când bonavul suportă fracturi la încheietura mâinii, şold etc., acestea fiind asociate cu dureri cronice, deformităţi, anchilozări.
- 18 Octombrie 2007
- Citeste
Ceaiul din talpa gâştei reglează ritmul cardiac
- 16 Octombrie 2007
- Citeste
Uleiul de nucă reduce acumularea de colesterol
- 16 Octombrie 2007
- Citeste
Remedii împotriva insomniei
- 16 Octombrie 2007
- Citeste
Consumul de morcovi întârzie îmbătrânirea
- 16 Octombrie 2007
- Citeste
Cimbrul, cimbrişorul şi efectele lor benefice
- 16 Octombrie 2007
- Citeste
Crişana Digitală

