Alimente esenţiale
Broccoli. Broccoli ajută la prevenirea cancerului de colon, prin fibrele, compuşii de sulf şi antioxidanţii pe care îi conţine. 100 de grame de broccoli furnizează 27 de calorii, 3 g proteine, 2,4 g carbohidraţi, 0,3 g grăsimi, 3 g fibre. 92% din cele 100 de grame de conţinut reprezintă apă. Broccoli oferă multe vitamine şi minerale (calciu, beta-caroten, fier, magneziu, fosfor, sulf, vitamina A, vitamina C, vitamina E). Pepenele verde. Până la vârsta de 55 de ani, bărbaţii se confruntă mai des cu hipertensiunea arterială decât femeile. Studiile sugerează că alimentele bogate în potasiu pot reduce riscul de hipertensiune arterială şi de accident vascular cerebral. Deşi nu există nici o cerinţă dietetică pentru potasiu, este bine să se consume aproximativ 2.000 mg de potasiu pe zi. Pepenele verde este o sursă bogată de potasiu. De exemplu, o felie mare de pepene verde are în jur de 600 de miligrame de potasiu, cantitate echivalentă şi dacă mâncaţi o banană sau beţi un pahar de suc de portocale. Untul de arahide. Pentru o inimă sănătoasă este bine să mâncaţi unt de arahide cu pâine prăjită la micul dejun. Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în rândul bărbaţilor, dar şi în randul femeilor. Untul de arahide este bogat în grăsimi mono-nesaturate. Cercetătorii cred că o dietă cu unt de arahide poate reduce riscul bolilor de inima mai mult decât un regim alimentar convenţional special pentru inimă. Cu toate acestea, nu trebuie să ajungeţi la supra-consumul de unt de arahide, deoarece acesta este bogat în calorii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.