Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea că a fost schimbat de ministrul Sănătății, bihoreanul Florian Bodog. Până la numirea unui nou șef, conducerea interimară va fi asigurată de directorul medical Liciniu Venter.

 

După o perioadă lungă de stabilitate, SAJ Bihor are un nou șef interimar. Ministrul Sănătății Florian Bodog a decis peste noapte să îl schimbe pe Gheorghe Pintea fără nicio explicație. Situația a fost una penibilă, Pintea aflând de sosirea Ordinului de revocare în timp ce participa la evenimentele organizate cu ocazia Zile Armatei, din postura de manager al SAJ Bihor.

„Am primit o revocare de la Ministerul Sănătății în care eram anunțat că voi fi schimbat. Fără niciun motiv, fără nicio explicație. Locul meu va fi luat de directorul interimar Liciniu Venter”, a spus, pentru Crișana, Gheorghe Pintea.

Adevăratul motiv al schimbării ar fi putut fi însă acela că managerul a dispus vineri un control intern pe parte medicală după ce mai mulți medici s-au plâns că au fost trecuți în ture, deși nu fuseseră și li se calculaseră greșit banii pe care urma să îi încaseze. Culmea este că unul dintre cei vizați era tocmai Liciniu Venter, cel care acum i-a luat locul.  

„Este adevărat că au fost greșeli, dar doar 2-3 pe lună și până acum nu s-a făcut scandal. Tot timpul avem probleme cu salariile iar unii colegi susțin că li se calculează greșit și facem verificări. Cele mai multe nu se confirmă. Nu mi s-a părut însă corect ca din comisia care făcea controlul intern să facă parte doi subalterni de-ai mei. Am relații bune cu toți colegii, dar nu mi s-a părut corect să mă verifice ei”, a explicat Liciniu Venter pentru Crișana.