Cu ocazia unui interviu acordat zilele trecute, managerul Claudiu Lupău anunța noutățile de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”: îmbunătățirea comunicării dintre pacienți și Ambulatoriul unității spitalicești pe care o conduce, punerea în funcțiune a câtorva aparate performanțe, cu tehnologii de ultimă generație, care oferă posibilitatea efectuării unor investigații complexe la Beiuș, precum și formarea unei noi echipe de coordonare a activității medicale.

Abordând aspectul îmbunătățirii relațiilor pacient-spital, Claudiu Lupău a precizat că orarul Ambulatoriului este promovat atât pe site-ul spitalului, cât și pe rețelele de socializare, iar programările telefonice au fost reactivate. Tot în direcția unei mai directe comunicări cu pacienții, managerul Claudiu Lupău a anunțat că la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” va fi introdus serviciul „SMS Feedback”.

Interlocutorul nostru a vorbit apoi despre noile tipuri de investigații cu care unitatea spitalicească beiușeană tocmai și-a lărgit oferta de servicii medicale: tomografia computerizată, în regim de ambulatoriu, ecografia de șold la nou născuți și ecocardiografia. „Toate aceste investigații se pot face la cerere și contra cost, serviciile menționate nefiind încă deconate de Casa de Asigurări de Sănătate”, sublinia managerul spitalului din Beiuș. Odată inițiate aceste investigații cu un grad de complexitate ridicat și extrem de necesare, unul dintre obiectivele majore ale noii conduceri a Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, acela de a oferi la Beiuș servicii medicale pentru care locuitorii zonei de sud-est a județului erau nevoiți să se deplaseze la Oradea, a fost atins.

Ca să exemplifice noul mod de lucru în echipă, managerul Claudiu Lupău a avut alături, pentru prezentarea procedurilor și investigațiilor menționate, chiar pe medicii specialiști care le efectuează: dr. Eva Szabo, posesoare, din 2016, a Diplomei Europene în Radiologie, a vorbit despre computerul tomograf și aparatul digital de radiologie, iar dr. Anca Sabău, medic specialist neonatolog și pediatru, cu competență în Ecografie generală, a oferit informații despre screening-ul de depistare a displaziei de dezvoltare a șoldului la copii.

La finalul dialogului nostru, Claudiu Lupău a anunțat și că în prima jumătate a lunii iunie au fost făcute schimbări la nivelul conducerii Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș:

„Însăși venirea mea aici reprezintă o schimbare și e firesc  să impun principii pe care le consider esențiale în tot ce implică activitatea spitalului. Cele mai importatnte dintre aceste principii sunt respectul, promovarea și cultivarea performanței. Practic, schimbările nu le-am făcut eu, ci au venit, principial, de la sine! Vă asigur că veți regăsi aceste principii în toate schimbările, promovările și angajările pe care le vom face în spitalul din Beiuș! Sunt convins că echipa medicală va reuși să seteze sistemul de valori pentru a recâștiga încrederea pacienților în spitalul din Beiuș și în calitatea actului medical prestat aici!”

Primele trei modificări în structura de leadership au survenit în data de 4 iunie, când dr. Sorin Ianceu a fost numit medic șef al Secției Chirurgie, dr. Anca Sabău a revenit la coordonarea Compartimentului Neonatologie, iar dr. Tiberiu Fodor a devenit șeful Secției de Obstetrică-ginecologie.

O a doua etapă a schimbărilor a avut loc în 18 iunie: la coordonarea Compartimentului Primiri Urgențe a fost numită dr. Marilena Giurgiu, iar în fruntea celui de Radiologie, dr. Eva Szabo. De coordonarea Laboratorului spitalului răspunde biologul Florina Blaj, iar Ambulatoriul Integrat este coordonat de asistenta Mihaela Bogdan.