Medicii de familie vor avea la dispoziție peste 180 de milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a renova și a dota cabinetele medicale.

3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor putea să renoveze și să doteze cabinetele cu echipamente medicale precum electrocardiograf digital, ecograf portabil, dar și cu echipamente IT. În plus, medicii de familie vor putea investi și în monitoare pentru funcții vitale precum frecvența cardiacă, tensiunea arterială non-invazivă, pulsoximetria, temperatura sau spirometrul digital, dar și multe altele.

Pentru dotarea cu echipamente și mobilier, fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete va avea acces la fonduri în valoare de 45.000 de euro fără TVA. 

Pentru renovare, aceștia pot solicita fonduri de până la 15.000 de euro fără TVA.

„Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în «Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară» din cadrul Componentei 12 - Sănătate - Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății - C12. Sănătate”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Dosarele de finanțare se vor depune pe platforma PNRR, începând cu data de 04 august 2022, ora 10.00.