Campanie pentru promovarea contracepţiei în şcoli - Încearcă, dar ia atitudine!
Campania „Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine!" se desfăşoară în perioada 16 septembrie - 29 noiembrie şi se adresează tuturor tinerilor, dar în special celor care încă sunt la liceu. Ea se va desfăşura în şcoli prin intermediul cabinetelor medicilor unităţilor de învăţământ şi în unităţile economice cu pondere feminină mai mare. „Ne înspăimântă în continuare ideea de copii cu copii. Aici trebuie să lucrăm temeinic, pentru că tinerele ajung în aceste situaţii pentru că nu sunt informate şi nu ştiu la ce se expun. Cabinetele medicilor şcolari sunt eficiente pentru că judeţul Bihor are cei mai mulţi medici în şcoli din România, iar tinerii ajung acolo regulat, mai ales că trebuie să fie vaccinaţi", a spus dr. Călin Sonea, consilier al DSP Bihor, într-o conferinţă la care au mai participat medicii Daniela Jula şi Monica Rotar de la Spitalul Judeţean, Diana Racz de la DSP Bihor, Cecilia Lăzău de la Spitalul Municipal, Olah Eniko de la unul dintre cabinetele de medicină şcolară, Ildiko Bohacs de la dispensarul medical al ASCO şi profesoara Mioara Ţigan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor.
Deşi este organizată pe o tematică naţională, campania răspunde unor cerinţe şi nevoi locale pregnante. „Dorim să îi facem pe tineri să înţeleagă că avortul nu este o metodă de contracepţie ci un eşec al contracepţiei. În cabinetul de planing familial de la Maternitate oferim chiar şi consiliere şi mijloace de contracepţie gratuită, elevilor, studenţilor, şomerilor, pensionarilor de boală şi celor care au venit minim pe economie şi aduc documente care demonstrează acest lucru. Vin zilnic 20-30 de persoane, dar avem posibilitatea să ajutăm mai multe persoane, dacă acestea ar veni. Ne dorim mult ca mesajul să fie conştientizat de tineri, iar adresabilitatea să crească", a spus Daniela Jula, doctor la Spitalul Judeţean. Foarte importantă este şi colaborarea cu Inspectoratul, lucru subliniat de dr. Zoia Bitea, directorul executiv adjunct al DSP Bihor. „Primim cu braţele deschise această iniţiativă pentru că o considerăm bine-venită în rândul tinerilor din şcolile noastre. O vom sprijini şi disemina în toate şcolile din Bihor", a spus Mioara Ţigan, care, pe lângă funcţia de inspector al ISJ Bihor, este şi profesor de biologie.
Campania va dura până pe 29 noiembrie, urmând ca primele rezultate, cele referitoare la diseminarea mesajului, să fie făcute publice în ultima lună a anului curent. Rezultatele cele mai importante, cele legate de comportamentul tinerilor după încheierea campaniei, se vor vedea în timp.
Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro