Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a mai făcut un pas în direcția achitării la zi a restanțelor la plata concediilor medicale din ultimele luni, anunțul fiind făcut chiar de directorul general Dorel Dulău.

„Mă bucur să anunț asigurații bihoreni de faptul că ni s-a alocat din nou de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate o sumă de bani care acoperă necesitățile legate de plata concediilor medicale până la data de 16-17 ianuarie 2023. Astfel, vă pot anunța că suntem printre județele fruntașe din România în privința plăților concediilor medicale. Ne bucurăm că asigurații din Bihor pot să primească și vor primi banii de concedii medicale, în timp aproape real, de la angajatorii pe care îi au.

Precizez că această problemă, a concediilor medicale, a fost întotdeauna, pentru noi, o prioritate și va rămâne așa în continuare, astfel încât instituția noastră va face tot posibilul ca o sumă cât mai mare de bani să fie atrasă spre județul Bihor și plata concediilor medicale să fie făcută la timp”, a declarat directorul general.

Cu ocazia aceluiași interviu, Dorel Dulău, directorul general al CAS Bihor, a mai anunțat că, după cum asigurau principalii furnizori de servicii din această specialitate, există, la nivel județean, stocurile necesare de medicamente pentru bolnavii oncologici: „În altă ordine de idei, în urma ședinței avute zilele trecute cu furnizorii de servicii medicale din specialitatea oncologie, unde Casa Națională de Asigurări de Sănătate decontează medicamentele și serviciile medicale prin Programul Național de Sănătate, în urma discuției cu doi dintre marii furnizori de servicii medicale oncologice - Spitalul Județean Clinic de Urgență Bihor și Spitalul Pelican - am constatat că aceste servicii sunt prestate mai mult decât bine, sunt medicamente suficiente acordate la timpul potrivit pacienților oncologici, ba mai mult decât atât, există și stocul aferent necesar eventualelor cazuri urgente. În această situație, ne declarăm mulțumiți că am primit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate sumele aferente solicitate și necesare bolnavilor oncologici, astfel încât ei să poată fi tratați corect, să le fie îmbunătățită calitatea vieții și, de ce nu, să revină la starea de sănătate anterioară bolii”.