Miercuri, 3 iulie, dr. Valeria Herdea, președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, s-a aflat în vizită de lucru la Oradea. Ca gazdă a evenimentului, jr, Dorel Dulău, directorul general al CAS Bihor, a subliniat importanța acestuia pentru sistemul de sănătate județean.

 

„Am fost vizitați de doamna președintă a CNAS, dr. Valeria Herdea, fapt ce reprezintă o apreciere deosebită față de activitatea desfășurată de CAS Bihor. Prezenta unui președinte al CNAS în Bihor, primul în ultimii peste zece ani, a fost o ocazie pe care reprezentanții Colegiului Medicilor, precum și managerii spitalelor publice descentralizate la nivelul județului Bihor au fructificat-o.

De asemenea, ne-am deplasat alături de doamna președintă Valeria Herdea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, unde a vizitat laboratorul de analize medicale, radiologia intervenționistă, secția de urologie, UPU și heliportul”, a explicat directorul CAS Bihor.

Referindu-se la vizita de lucru în Bihor a președintei CNAS, dr. Valeria Herdea, Dorel Dulău preciza că aceasta a avut scopul „de a asigura întreaga instituție de aprecierea față de activitatea depusă în direcția stabilirii unei relații de colaborare continuă cu furnizorii, conform legii, strict în interesul asiguraților, precum și a unei comunicări continue cu asigurații bihoreni  vizavi de drepturile din domeniul medical de care aceștia beneficiază.

Comunicarea directă, obiectivă, axată pe interesul pacientului, demersurile susținute pentru asigurarea fondurilor necesare acoperirii solicitării de menținere a valorii punctelor pe trimestrul IV în medicina primara, ascultarea doleanțelor și nelămuririlor managerilor de spitale publice, menținerea unei atitudini echilibrate de colaborare interinstituțională cu toate domeniile de activitate, derularea unor cursuri de management al stresului în activitatea medicale, ținând cont de condițiile de lucru actuale, au reprezentat subiectele aflate pe agenda de lucru a președintei CNAS, dr. Valeria Herdea, la întâlnirea sa cu reprezentanții CAS Bihor și cu cei ai spitalelor publice din județul nostru”.

În concluzie, sublinia șeful CAS Bihor, „întâlnirile periodice cu furnizorii de servicii medicale, pe domenii de asistență medicală, reprezintă un model de bune practici în peisajul asigurărilor sociale de sănătate din România!”