Cu ocazia unui interviu recent, Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, anunța că face demersuri ca toate cele 160 de paturi la care renunță Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea să fie redistribuite altor unități medicale din Bihor, astfel încât la nivel județean să fie menținut numărul total de 3.525 de paturi contractabile cu instituția pe care o conduce.

 

„Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea a înaintat Ministerului Sănătății o solicitare de modificare a organigramei și de reducere a numărului de paturi contractabile cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor cu aproximativ 160. Pentru că numărul total de paturi alocat județului Bihor, prin ordin al ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila, este de 3.525 și pentru că intenționăm să menținem acest număr la nivel județean, cele 160 de paturi vor fi redistribuite unităților sanitare publice și private din Bihor, în funcție de necesități, în funcție de anumite criterii și, în primul rând, pe specialitățile deficitare. Propunerea va fi analizată de o comisie constituită la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a județului Bihor, după care vor fi distribuite spre unitățile sanitare˝.

Directorul general Dorel Dulău a mai precizat că multe dintre cele 160 de paturi vor fi redirecționate către specialitatea Îngrijiri paliative, pentru care există o cerere crescândă: „Încă de la venirea mea la conducerea CAS Bihor, unul dintre cele mai importante obiective asumate a fost creșterea numărului paturilor de paliație, deci, o parte din cele 160 de paturi vor fi direcționate către această specialitate deficitară, dorința multora dintre asigurații bihoreni îndeplinindu-se. Vreau să precizez că și primul succes, cu un număr redus de paturi, e drept, a fost Spitalul Orășenesc Ștei. Iată că, de zilele trecute, și Spitalul Municipal din Beiuș, prin compartimentul Îngrijiri paliative, își mărește numărul de paturi de paliație de la 10 la 15, astfel că un deziderat al asiguraților și o necesitate a pieței serviciilor medicale din Bihor prinde contur. Crește numărul de paturi din secțiile și compartimentele de Îngrijiri paliative ale spitalelor din Bihor și astfel mulți dintre pacienții din zonele rurale limitrofe Șteiului, Beiușului sau Oradiei vor avea acces la servicii de paliație decontate de Casa de Asigurări de Sănătate din Bihor˝.