Ceaiuri pentru tratarea pancreatitei
Se amestecă pelin alb (20 g), fructe de chimion (20 g), frunze de mentă (60 g), rădăcină revent (20 g) şi valeriană (40 g). Un alt amestec este din rădăcini măcinate de arnică, păpădie şi valeriană (20 g din fiecare), flori de muşeţel (20 g) şi frunze de mentă (20 g). Se mai pot amesteca traista ciobanului (20 g), rădăcini de cicoare şi ghinţură (20 g din fiecare), rădăcină de viorea (30 g) şi flori de muşeţel (30 g). Toate aceste reţete se prepară la fel. Se face decoct dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml apă. După ce se fierbe 2 minute, se mai lasă 10 min la infuzat, apoi se strecoară. Se beau câte două ceaiuri pe zi.
D-na Doina , va rog sa-mi raspundeti de unde pot procura toate aceste ceaiuri prt. ca nu am incredere nici in cele de la mag. de ceaiuri? si va spun de ce ? stiu din sursa sigura pe cineva care s-a ocupat cu distribuirea de ceaiuri. Le preanbala acasa toate din acelasi sac ,dar.... in cutii cu denumiri diferite .Ce ziceti de acest lucru? V-as mai intreba daca d-voastra sinteti medic nutritionist, sau aveti studii in aceste retete? Va multumesc cu respect si astept raspunsul domniei voastre!