În Oradea, numai dacă nu vrei, nu te vaccinezi! De sâmbătă, la centrul modular care s-a deschis între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă se poate vaccina oricine, doar cu buletinul. Centrul dispune de patru fluxuri de vaccinare cu Pfizer și două cu Johnson & Johnson.  

 

Având în vedere necesitatea creșterii capacității de vaccinare a populației în județul Bihor și adresabilitatea crescută a orădenilor la vaccinare, Direcția de Sănătate Publică Bihor, Instituția Prefectului - Județul Bihor și Primăria Municipiului Oradea au făcut demersuri pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare din Municipiul Oradea, prin deschiderea unui centru de vaccinare de tip modular, complet echipat, amplasat în zona centrală a Municipiului Oradea: Piața Emanuil Gojdu, între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă. Amplasarea centrului de vaccinare în zona centrală, în proximitatea stațiilor de transport public – tramvai și autobus - permite accesul facil al persoanelor, fiind astfel posibilă efectuarea unui număr mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Centrul s-a deschis sâmbătă dimineața și va funcționa zilnic între 08.00-20.00 și va dispune de patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer și două fluxuri de vaccinare cu vaccinul Johnson & Johnson. Vaccinarea se poate realiza fără planificare (prezentarea la centrul de vaccinare doar cu buletinul și în limita dozelor disponibile) dar persoanele care doresc se pot planifica în Platforma RoVaccinare.

Pentru cele două fluxuri Johnson & Johnson, programul de funcționare, în cazul persoanelor care nu s-au planificat pe platformă, va fi zilnic, în intervalul orar 11-12 și 16-18 (similar fluxului Johnson & Johnson de la centrul drive-through din Era Shopping Oradea).

„Menționăm că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, se mai afirmă în comunicatul DSP Bihor.