Pentru accelerarea prinderii oaselor în caz de fracturi, medicina naturistă recomandă un amestec din praf de coji de ouă, suc de lămâie sau vin şi miere de albine polifloră, trecut prin procesul de macerare. Este necesar ca, mai întâi, cojile să fie bine spălate, după care se pun 1-2 zile la uscat, mărunţite la dimensiunea unui solz de peşte. Cojile astfel fărâmiţate şi uscate se macină cu râşniţa de cafea, până când devin un praf fin, asemănător făinei. Într-un vas de sticlă, se combină 2 părţi praf de coji de ouă, cu 3 părţi miere şi o parte suc de lămâie sau vin alb. Se omogenizează bine amestecul, se toarnă într-o sticlă (care se închide ermetic cu un dop) şi se pune la macerat timp de 7 zile, la loc întunecos, răcoros şi uscat (de regulă, la frigider). Soluţia se agită zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obţinut se păstrează în vase de sticlă, ermetic închise, la adăpost de lumină şi căldură. Păstrat la frigider, remediul este valabil timp de 6 săptămâni. Se administrează 1 lingură, de 3 ori/zi, la mesele principale, diluat în puţină apă, sirop sau ceai medicinal. Durata tratamentului este de 2-4 săptămâni.