*Cartofii sunt foarte bogaţi în carbohidraţi şi îngraşă doar dacă sunt preparaţi cu grăsime, prăjiţi sau combinaţi cu brânză grasă sau cu smântână. Un avantaj deosebit al consumului de cartofi constă în faptul că ţine de foame între mese...

Luni. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, o felie de 25 de grame de brânză fără grăsime şi un cartof fiert. Prânz: un bol cu supă de cartofi şi o salată verde preparată cu o linguriţă de ulei de măsline, stropită cu suc proaspăt de lămâie. Cină: un ou fiert tare, doi cartofi fierţi şi o salată de castraveţi cu roşii, ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie.

Marţi. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, un bol de piure de cartofi preparat cu puţin lapte degresat. Prânz: doi cartofi fierţi şi 175 de grame de peşte la grătar. Cină: un bol cu supă de cartofi.

Miercuri. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, doi cartofi fierţi şi un pahar de iaurt natural degresat. Prânz: doi cartofi fierţi, un ou fiert tare şi o salată verde preparată cu o linguriţă de ulei de măsline şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie. Cină: doi cartofi fierţi şi un pahar de iaurt natural degresat (125 grame).

Joi. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, doi cartofi fierţi sau copţi şi un ou fiert tare. Prânz: doi cartofi fierţi, 125 de grame de carne de pui fiartă şi o salată verde preparată cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie. Cină: o salată de cartofi fierţi şi un pahar cu 125 de grame de iaurt natural fără grăsime.

Vineri. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, un cartof fiert sau copt şi o banană. Prânz: un bol cu mâncare de cartofi şi o salată de cudităţi cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc praspăt de lămâie

Cină: doi cartofi la cuptor cu ciuperci.

Sâmbătă. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, doi cartofi fierţi şi un pahar cu iaurt (125 grame) natural fără grăsime

Prânz: un bol cu salată de cartofi, 125 de grame de carne de pui fiartă, un pahar (125 de grame) cu iaurt natural fără grăsime şi o salată verde preparată cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie

Cină: doi cartofi fierţi şi două linguri de brânză proaspătă de vaci fără grăsime.

Duminică. Micul dejun: o ceaşcă de ceai de plante sau o cafea fără zahăr, un cartof fiert sau copt şi 25 de grame de brânză de vaci degresată. Prânz: doi cartofi fierţi cu 125 de grame de carne de pui la grătar sau 175 de grame de peşte la grătar şi o salată verde preparată cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie. Cină: doi cartofi copţi şi un bol cu salată de legume.

Pentru ca dieta să fie eficientă, ţineţi cont de următoarele sfaturi: fierbeţi cartofii în coajă, înlocuiţi sarea cu suc proaspăt de lămâie şi diverse plante aromatice, mentă, chimion, rozmarin, nucşoară şi usturoi, care şi ele vă scapă de kilogramele în plus, şi beţi doi litri de apă plată pe