Peste 200 de medici se vor afla timp de trei zile la Băile Felix unde vor participa la a XVI-a ediţie a Conferinţei Zilele Medicale Felix. Sub titlul „Actualităţi în recuperarea medicală", conferinţa se doreşte a fi o întâlnire în care medicii să-şi împărtăşească din experienţă şi să-şi facă un „update" la cunoştinţele pe care le posedă.

Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, la ora 12.00, la Hotel Termal, în prezenţa mai multor oficialităţi printre care fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, managerul Spitalului Judeţean din Oradea - Gheorghe Carp, managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix - Ramona Suciu, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate - Ionuţ Gheorghe, şefele DSP Bihor - Daniel Rahotă şi Zoia Bitea, rectorul Universităţii din Oradea - Constantin Bungău şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor - Cornel Popa.

„Munca pe care o fac medicii de la Spitalul de Recuperare din Băile Felix este una de calitate, foarte importantă pentru această zonă. La acest lucru contribuie însă şi această conferinţă şi schimbul de experienţă care se face aici. Am văzut în program că în fiecare zi sunt organizate cel puţin 10 sesiuni de lucrări ceea ce înseamnă foarte multă muncă. Comunicarea este foarte importantă şi nu se poate face un sistem medical de calitate fără o comunicare superioară. În plus, infrastructura şi tehnologia contează mult dar contribuţia dumneavoastră este cea mai importantă pentru că doar ea dă calitate actului medical", a spus, fostul ministru al sănătăţii, Cseke Attila.

Şefa DSP Bihor - Daniela Rahota a felicitat şi ea organizatorii punctând „încăpăţânarea" de care dau dovadă organizând anual o conferinţă de un nivel atât de ridicat.

„Noi nu suntem doar parteneri în organizarea acestui eveniment, ci şi beneficiari, prin intermediului pacienţilor noştri, ai serviciilor Spitalului de Recuperare din Băile Felix. Vrem să lărgim mult această colaborare şi o vom putea face mai uşor şi mai bine dacă Oradea se va uni cu Sânmartinul", a spus managerul Spitalului Judeţean - Gheorghe Carp.  Conform şefei Spitalului de Recuperare din Băile Felix, Ramona Suciu, principal organizator al evenimentului, la conferinţă participă între 200 şi 300 de medici din toată ţara.