Începând de luni, 13 aprilie, Spitalul Pelican își deschide porțile pentru o nouă specialitate, Pediatria, care vine să completeze serviciile medicale oferite până acum, dar și cerințele și nevoile pacienților.

Serviciile oferite vor fi efectuate atât în cadrul ambulatoriului dedicat Pediatriei, cât și Secției de Pediatrie din cadrul spitalului. Prin Ambulatoriul de Pediatrie se vor face consultații pentru monitorizarea creșterii și dezvoltării copilului, alimentația sugarului și copilului, se vor oferi sfaturi în legătură cu profilaxia unor afecțiuni (boli alergice, de nutriție, infecțioase) și se vor diagnostica și trata afecțiunile acute și cronice.

Serviciile medicale de Pediatrie pot fi accesate direct în Ambulatoriul de Pediatrie sau prin consultații de la distanță. Acestea pot fi oferite gratuit prin mijloace la distanță: telefonice sau online (inclusiv prin diverse aplicații WhatsApp, Skype etc). Prin mijloacele de comunicare prin transmitere electronică, medicul pediatru poate prescrie rețete medicale, conform Ordinului CNAS dat pentru perioada stării de urgență, cu scopul limitării răspândirii Covid-19. Pentru a accesa serviciile la distanță se poate contacta call center-ul la numărul 0259.444.444.

Al doilea mod de a accesa serviciile medicale de Pediatrie este Secția de Pediatrie din cadrul spitalului. Aceasta este destinată tratării cazurilor urgente, dar și cazurilor grave, în regim de spitalizare de zi, respectiv spitalizare continuă, funcționează la etajul I al spitalului, în apropierea Ambulatoriului de Pediatrie, dispune de 25 de paturi, dotări și monitorizare a copiilor internați, iar activitatea medicală este asigurată neîntrerupt, 24 din 24 de ore, prin linii de gardă.

„Îmi doresc din suflet să le oferim micuților pacienți accesul la o medicină bazată pe metode de diagnostic și tratament moderne, dar și condiții de îngrijire similare celor asigurate în spitalele din vestul Europei”, susține coordonatorul Secției de Pediatrie, dr. Claudia Cladovan, medic primar pediatru, supraspecializat în pneumologie.

În cadrul noii specialități serviciile medicale vor fi oferite de dr. Gabriela Miculschi, specializată în diagnosticul și tratamentul copiilor cu afecțiuni onco-hematologice, Claudia Cladovan, specializată în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cronice ale tractului respirator, respectiv ale wheezingului recurent, astmul bronșic, afecțiunilor pulmonare cronice, și Adrian Crăciun, specializat în tratamente naturiste (fitoterapie și aromaterapie), reflexoterapie.