Maceratul de usturoi alungă gripa!
Se macină (prin maşina de tocat carne) sau se zdrobesc 6-8 căpăţâni de usturoi, se pun într-un borcan, se toarnă 1 l de apă rece şi se amestecă. Pentru a diminua mirosul şi gustul usturoiului, se mai pun în borcan, tot măcinate sau zdrobite, două rădăcini mici sau două linguri cu frunze de pătrunjel. După cel puţin două ore, din maceratul strecurat se beau, zilnic, până se termină cantitatea din borcan, câte 5-10 linguri sau înghiţituri. Atenţie: maceratul se strecoară pe măsură ce este consumat. Acest macerat este indicat atât preventiv, cât şi în cazul când gripa s-a instalat. Celor bolnavi de gripă li se mai pot face şi frecţii cu macerat călduţ pe spate şi pe mâini. Pentru aceasta se va prepara un alt litru de macerat. Celor care nu suportă mirosul de usturoi, li se pot pune comprese şi face aceleaşi frecţii pe tălpi. Dacă gripa este însoţită de frisoane şi de febră, în urma acestui tratament frisoanele dispar în câteva ore, iar temperatura corpului revine la normal în 1-2 zile. Atât preventiv, cât şi pentru vindecarea persoanelor gripate, se vor bea, zilnic, timp de 2-3 săptămâni, câte 3-4 căni de ceai cald de ţintaură (infuzie, o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită) sau un amestec de trei plante, la alegere, dintre următoarele: ţintaură, tei, cimbru, nalbă, patlagină (câte o linguriţă de plantă la o cană cu apă).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.