Există de milenii concepţia că oamenii pot să-şi regăsească sănătatea mâncând ceea ce trebuie, când trebuie şi preparat aşa cum trebuie. În gîndirea medicală antică a chinezilor, aproape orice aliment poate deveni un medicament.

Totul depinde de ceea ce ştii despre proprietăţile fiecărui aliment şi cum poate fi transformat într-o sursă de vindecare. De exemplu, dacă vă place carnea de raţă, o puteţi folosi pentru a vă asigura o mai bună diureză, pentru a trata fenomene inflamatorii, pentru a îmbunătăţi starea plămânilor şi a rinichilor. În caz de edeme şi nefrită cronică, un aliment de mare ajutor este supa de raţă: mai întâi se pune raţă, curăţată în interior, la cuptor, cu vreo 4-5 căţei mari de usturoi înăuntru. Din ea, se prepară apoi o supă, cu o cantitate potrivită de apă, în care carnea trebuie să fie foarte moale. Zilnic, se consumă o astfel de supă şi carnea de raţă cu tot cu usturoiul din ea. Tusea şi faringo-laringita se pot trata cu ouă de raţă. Le puteţi prepara aşa cum doriţi, dar sunt recomandate ca omletă, cu ulei de soia, o jumătate de linguriţă de ulei de susan, puţină mentă uscată şi pisată, sare şi, în farfurie, puţin sos de soia. Dacă vă place carnea de miel sau de oaie, ori berbec, atunci veţi putea să trataţi şi alte afecţiuni. Carnea de miel sau berbec (nu batal!) este o adevărată viagra naturală! Foarte indicat este şi consumul rinichilor de oaie preparaţi în orice mod vă place. Ei pot reda capacitatea sexuală oricărui bărbat. În caz de lumbago, mâncarea potrivită este carnea de berbec: fierbeţi 500 g carne de berbec împreună cu un castronel de orez şi un pahar de suc de papaya. Se mai adaugă sare şi puţin zahăr. Se consumă zilnic, la prânz. Persoanelor subnutrite şi cu o constituţie slăbită le este recomandat să mănânce, o perioadă de circa o lună, carne de berbec preparată în toate felurile cunoscute. Oboseala, subnutriţia, diabetul şi excesul de aciditate gastrică pot fi îndepărtate consumînd lapte de oaie, care este un bun "lubrifiant" al plămânilor şi, în general, un rehidratant. Ficatul de oaie poate să vă ajute cu succes în cazul scăderii acuităţii vizuale, în caz de glaucom şi în aşa-numita boală a "orbului găinilor" (scăderea vederii pe timp de noapte). În acest scop, ficatul de oaie se fierbe şi apoi se transformă într-o pastă, în amestec cu ou fiert tare, ceapă verde şi piper negru. Se poate asezona şi cu busuioc, rozmarin şi pătrunjel verde.