O hotărâre de Guvern adoptată anul trecut menţionează că şi medicii specialişti în medicină generală sau în medicina de familie vor avea atribuţii în ceea ce priveşte supravegherea sănătăţii lucrătorilor până la sfârşitul anului 2010.

Astfel, după modificarea HG 355/2007 privind sănătatea lucrătorilor, şi medicii specialişti în medicina generală sau în medicina de familie care au obţinut atestat în specializarea medicină de întreprindere vor avea atribuţii privind sănătatea muncitorilor. Înainte de această modificare, doar medicii specialişti în medicina muncii se ocupau de aceştia, dar, datorită numărului mic al specialiştilor, s-a constatat nevoia suplimentării numărului de personal responsabil cu sănătatea lucrătorilor.
Hotărârea de Guvern privind sănătatea lucrătorilor HG 355/2007 a intrat în vigoare la data de 31 mai 2007 şi stabilea cerinţele pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii acestora din cauza factorilor nocivi prezenţi la locurile de muncă. Aici era menţionat şi faptul că angajatorul trebuie să se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătăţii lucrătorilor, această evaluare trebuind să se actualizeze dacă s-au produs schimbări din cauza cărora aceasta ar fi depăşită. Dispoziţiile acesteia trebuie respectate atât de angajatorii din domeniul public, cât şi de cei din domeniul privat, oricare ar fi domeniul de activitate. Modificarea a sosit în urma unor memorii de la întreprinderi care menţionau că este dificilă respectarea prevederilor acestei hotărâri datorită numărului mic de specialişti în medicina muncii.