Nume grele s-au înscris în competiţia electorală ce debutează săptămâna viitoare - Alegeri la Colegiul Medicilor
La sfârşitul acestei luni şi începutul lunii decembrie, la sediul din strada Mărăşeşti vor avea loc alegeri pentru Colegiul Medicilor (CM) Bihor. Pentru Comisia de Cenzori s-au înscris trei medici, pentru Adunarea Generală Naţională - 28 de medici şi pentru Consiliul Judeţean al CM - 49 de cadre medicale.
Condus până în acest an de dr. Carmen Pantiş, Colegiul Medicilor îşi va alege, începând din 29 noiembrie, pentru următorii patru ani, o nouă echipă. Primul tur al alegerilor se va desfăşura între 29-30 noiembrie şi 1 decembrie 2015, orele 08.00-20.00. Al doilea, dacă la primul tur nu se vor prezenta 2/3 din membrii cu drept de vot înscrişi în CM Bihor (foarte probabil), în 6, 7 şi 8 decembrie 2015, orele 08.00-20.00. Cei mai mulţi candidaţi, 49, s-au înscris pentru Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor. Printre ei, fostul ministru al Sănătăţii - Ritli Ladislau, fostul şef al CM, Carmen Pantiş, decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii din Oradea - Florian Bodog, urologul Gheorghe Bumbu şi purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă - dr. Emil Boţcău. O parte dintre ei (Florian Bodog, Emil Boţcău, Carmen Pantiş şi Ritli Ladislau) se găsesc şi pe cealaltă listă, cea cu candidaţii pentru Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România.
Pentru posturile de reprezentanţi în Comisia de Cenzori a Colegiului Medicilor Bihor s-au înscris doar trei doctori: Gheorghe Arpad Balogh - specialist în Medicina de Familie, Camelia Ienciu Iuhasz - medic primar specilizat în Recuperare, medicină fizică şi balneologie şi Parascovia Pop - medic primar în chirurgie generală.
Pentru Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor, acolo unde s-au înscris 49 de cadre medicale vor fi aleşi 19 membri, pentru Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România, unde sunt 28 de doctori, vor rămâne doar şapte, iar la Comisia de Cenzori sunt trei candidaţi pe trei locuri.
Comisia Electorală Locală din Bihor este condusă de dr. Sora Berinde şi are în componenţă şase membri, medici specialişti şi medici de familie. După încheierea alegerilor, rezultatele din Bihor se transmit Comisiei Electorale Centrale, iar până pe 12 decembrie are loc validarea alegerilor. După aceea, Comisia electorală locală va convoca noul Consiliu Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor, în prima şedinţă de lucru. În această şedinta se vor atribui mandatele şi va avea loc alegerea biroului de conducere, care va fi format din 5 membri. Se aleg preşedintele colegiului teritorial, doi vicepreşedinţi şi un secretar. Comisia de Disciplină care activează în cadrul Colegiului Medicilor Bihor va rămâne în aceeaşi formulă până în 2017, având un mandat de 6 ani. Condusă de conf. dr. Gabriel Mihalache, comisia îi are în componenţă pe dr Gabriel Bako, dr. Ciprian Brisc, dr. Lucia Daina, dr. Narcis Vîlceanu şi directorul DSP Bihor - dr. Daniela Rahotă.
În judeţul Bihor sunt peste 1.600 de medici membri activi în Colegiu, care au drept de vot. Conform statisticilor locale şi naţionale doar 30% dintre aceştia se prezintă la vot.
Carmen Pantiş, despre mandatul la Colegiul Medicilor: "Am apărat demnitatea doctorilor din Bihor"
Final de mandat al echipei de la Colegiul Medicilor (CM) din Bihor. Condusă timp de patru ani de cel mai bun coordonator judeţean pe probleme de transplant din ţară - dr. Carmen Pantiş, aceasta lasă cu siguranţă o mulţime de lucruri bune în urmă şi speră că va avea şi mai multe realizări înt-un nou mandat.
Aleasă în 15 decembrie 2011 în cea mai importantă funcţie a CM Bihor, Pantiş a coordonat Departamentul de Studii şi Strategii de dezvoltare a Departamentului de imagine, relaţii interne şi externe.
"Cei pataru ani au trecut extrem de repede şi pe această cale doresc să mulţumesc tuturor colegilor din Consiliul Judeţean Bihor de la care am primit acel vot de încredere. În perioada 2011-2015 am făcut echipă în Biroul Judeţean cu prof. dr. Marius Bembea, vicepreşedinte şi coordonator al Departamentului profesional ştiinţific şi învăţământ, cu dr. Ana Dorina Popa, vicepreşedinte al Departamentului economico-social şi asigurări de sănătate şi Departamentul Acreditări şi Avizări, cu dr. Carol Ilyes - vicepreşedinte, coordonator al Departamentului Jurisdicţie profesională şi a Departamentului Etică şi Deontologie profesională şi cu dr. Eva Monica Vajda, secretar, Departament Administrativ şi Financiar Contabil. Aş vrea să remarc activitatea depusă de profesorul doctor Gheorghe Bumbu în calitate de director al Departamentului de Jurisdicţie Profesională, a dr. Adrian Duşe ca director al Departamentului de Etică şi Deontologie, a dr. Adrian Tagureanu, ca director al Departamentului Acreditări şi Avizări, a dr. Mariana Bodea, la Departamentul Economic-Social şi Asigurări de Sănătate, a dr. Aurelia Marţi, la Departamentul Profesional Ştiinţific, şi a dr. Pardi Benjamin Attila, la Departamentul Administrativ şi Financiar Contabil.
Am apărat demnitatea medicilor din Oradea şi judetul Bihor, am promovat drepturile şi interesele medicilor în toate sferele de activitate, am reprezentat Colegiul la conferinţe, congrese medicale locale, naţionale sau internaţionale", a spus dr Carmen Pantiş, care a făcut un scurt bilanţ al activităţii, pentru ziarul Crişana. Nu a uitat şi de faptul că, prin lege, Colegiul are atribuţii limitate în domenii în care ar fi mare nevoie de consultarea lui.
"Spitalele n-au suficienţi medici, dar în statul de funcţii nu sunt suficiente posturi, la ora actuală locurile şi posturile sunt stabilite de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Direcţiile de Sănătate Publică, fără o implicare activă a Colegiului Medicilor în strategia pe termen mediu şi lung în dezvoltarea profesională şi în angajarea celor mai buni tineri medici specialişti. Oradea şi judeţul Bihor are nevoie de medicină de calitate, de medici de familie şi specialişti bine pregătiţi care să aibă în centrul preocupării lor grija pentru semenul aflat în suferinţă. Medicina e o vocaţie, nu se poate face decăt cu iubire şi compasiune, împletite cu profesionalism ştiinţific şi talent la cel mai înalt nivel" a mai spus Carmen Pantiş.
Alegerile pentru Colegiul Medicilor au loc la sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, urmând ca, înainte de Crăciun, medicii proaspăt aleşi în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor să aleagă noul birou de conducere şi noul preşedinte al CM Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.