Orzul verde este o sursă alimentară în măsură să restabilească sănătatea organismelor slăbite sau bolnave.
Orzul conţine de 250 de ori mai multă vitamina A decât salata, de 25 de ori mai mult potasiu decât banana, de 25 de ori mai multă biotină decât în lapte, de 11 ori mai mult calciu decât în tabletele de calciu, de 11 ori mai mult fier decât ţelina, de 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul, de 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale, iar 2 g de orz verde pudră conţin 2.000 micrograme SOD activ (superoxid dismutază) - o enzimă deosebit de importantă prin acţiunea sa antioxidantă. Orzul se poate consuma sub formă de salată, tocat mărunt, în combinaţie cu alte crudităţi sau în miere (100 g orz verde la 400 g miere de albine polifloră). Bine mărunţit, se poate presăra în mâncare. Pentru a obţine sucul de orz, planta se toacă mărunt sau se dă prin maşina de tocat carne, se stropeşte cu apă şi apoi se stoarce. Sucul de orz verde, câte 50 ml de două ori/zi, se bea încet, bine însalivat, cu jumătate de oră înainte de masă.