Criza sanitară cauzată de Covid-19 a impulsionat achiziția și distribuirea de vaccinuri antigripale în România, județul Bihor primind deja peste 33 de mii de doze de vaccin și reușind să administreze gratuit peste 17 mii.

Gripa și Covid-19 sunt boli respiratorii contagioase, cauzate de virusuri diferite. Asta nu înseamnă însă că o persoană cu gripă nu poate avea și Covid-19, ea fiind într-o situație mult mai gravă decât dacă ar avea doar una dintre boli. Tocmai de aceea, conform experților din sănătate, anul acesta vaccinarea antigripala este mai importantă ca niciodată, Ministerul Sănătății cumpărând de două ori mai multe doze de vaccin gripal decât anul trecut. O parte dintre acestea au ajuns deja în teritoriu.

„În județul Bihor s-au primit de la Ministerul Sănătății, până pe 9 decembrie, 33.283 doze de vaccin gripal, din care ultima tranșă de 6.120 doze a fost preluată de DSP Bihor marți, 8 decembrie. Dozele primite vor fi distribuite medicilor de familie în perioada 9-11 decembrie.

Conform raportărilor primite săptămânal, până în data de 7 decembrie au fost administrate gratuit în județul Bihor 17.131 doze de vaccin gripal, din cantitatea primită de la Ministerul Sănătății”, a spus, pentru Crișana, Dorel Țîrț, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.