Longevitatea este strâns legată de alimentaţie şi stil de viaţă. Crudităţile constituie cel mai bun tratament pentru întinerire şi înfrumuseţare, acest lucru pentru că se accelerează înnoirea celulelor, pielea redevine elastică, formarea ridurilor se opreşte. Se reglementează, totodată, activitatea glandulară, dispare obezitatea, vasele de sânge sunt curatate, toxinele sunt eliminate. Persoanele care folosesc regimul bazat pe crudităţi trăiesc o întinerire treptată, ce poate fi echivalată cu o micşorare a vârstei biologice cu până la 15-20 de ani de viaţă.

  • Ardeiul iute combate senilitatea

Fitoterapia recomandă consumul de ardei iute roşu ca tonifiant ce ajută organismul să învingă bolile care dau slăbiciune. Consumul a 1-2 seminţe de ardei iute, cu apă, este recomandat în astenie. Ardeiul iute este antiinflamator în bolile generate de acumulări anormale de sânge în anumite locuri din corp, este stimulent cardiac durabil, acţionând benefic asupra arterelor, capilarelor şi nervilor. Favorizează circulaţia, măreşte fertilitatea şi combate senilitatea. Ajuns în stomac, este un puternic stimulent local şi produce o senzaţie de căldură care se generalizează în tot corpul, fără efect narcotic. Prezintă interes şi în cazurile de diaree şi la proasta digestie a alcoolicilor.

  • Usturoiul reglează tensiunea arterială

Usturoiul este cunoscut încă din antichitate ca bun remediu în vindecarea bolilor şi prelungirea vieţii. Se recomandă ca, de două ori pe zi, să se ia câte o lingură de usturoi zdrobit în puţin vin, deoarece usturoiul scade tensiunea arterială, iar vinul intensifică circulaţia sângelui. Usturoiul este un fortifiant natural, care reglează tensiunea arterială, dezinfectează bolul alimentar, distruge bacteriile din intestine şi neutralizează toxinele din organism. Conţine substanţe cu mare putere antiinfecţioasă, care inhibă creşterea multor germeni. Este eficace în prevenirea tuberculozei, pneumoniei şi infecţiilor respiratorii, ameliorează dispepsia şi este un excelent tonic al nervilor. Combate viermii intestinali. De reţinut, că aceste capacităţi terapeutice le are numai usturoiul crud.

  • Ceapa stimulează benefic activitatea celulară.

Consumul de ceapă stimulează activitatea celulară şi are rol regenerator al organismului. Ameliorează tulburările circulatorii şi bolile respiratorii. Acţionează pozitiv asupra mucoasei nasului şi gâtului. Dacă se mestecă ceapă timp de 5 minute, aceasta distruge toate bacteriile din mucoasa gurii. Mâncând zilnic ceapă la micul dejun sau la prânz, se limitează riscurile de crize cardiace, prin creşterea capacităţii sângelui de a dizolva sau de a împiedica formarea de cheaguri, cu efecte benefice asupra hipertensiunii şi a altor tulburări circulatorii. S-a constatat că medicamentele de sinteză chimică, cu efect de împiedicare a coagulării excesive a sângelui, au eficacitate trecătoare şi prezintă acţiuni secundare negative.

  • Măslinele scad colesterolul din sânge.

Uleiul de măsline, folosit pentru frecţii, dimineaţa şi seara, previne şi ameliorează bolile de ochi, combate rigiditatea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale, stimulează circulaţia sângelui (mai ales sub încheieturi, şira spinării, creştetul capului, tălpi). Este un excelent ingredient pentru orice tip de masaj, terapeutic sau de întreţinere. Intern, se ia câte o lingură de 3-4 ori/zi, pe stomacul gol, cu efecte foarte bune pentru, indigestie, tulburări hepatice, calculi biliari şi constipaţie. Scade procentul de colesterol. Câte 2 linguri de ulei de măsline pe zi şi un pahar cu lapte ajută în tratamentul ulcerului gastro-duodenal, reducând aciditatea din stomac.