Una dintre cele mai puternice combinaţii de plante care scad colesterolul din sânge este din rostopască, frunze de mesteacăn şi anghinare.

Se fac cure de minimum 30 de zile cu aceste plante preparate fiecare sub formă de tinctură 10 la sută. Pentru utilizare, tincturile se amestecă în părţi egale. Se ia o linguriţă din amestecul de tincturi în 100 ml de apă, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Pentru scăderea colesterolului din sânge, cât şi pentru evitarea formării şi depunerii lui pe pereţii arterelor, este bine ca, în alimentaţie, să se introducă soia, măsline, afine, coacăze negre, struguri roşii (indicat este şi vinul roşu), germeni de porumb, ţelină, păstârnac, pătrunjel, morcov, varză, ceapă, usturoi, lămâi şi alune. Indicate sunt şi curele cu boabe de ienupăr, cu ouă de prepeliţă (singurele ouă dietetice) sau cu ulei de măsline.