Roşii cu telemea şi maioneză

Ingrediente: 8 roşii potrivite, 500 g brânză telemea de oaie, maioneză vegetală (sau iaurt), o salată verde. Se rade brânza prin răzătoarea mare, roşiile se taie în trei straturi pe orizontală. Se pune brânza între straturi şi se fixează roşiile cu scobitori. Pe un platou, se pun frunze de salată cât să îl acopere. Se adaugă un strat de maioneză vegetală peste frunzele de salată, apoi aşezăm roşiile. La final, pe fiecare roşie se mai pune o linguriţă de maioneză, ca o ciupercuţă. Peste tot se mai presară din brânza rămasă şi frunzuliţe de pătrunjel sau mărar.

Ardei cu salată verde

Ingrediente: 7 ardei graşi, 750g brânză de vaci (dietetică), ceapă verde (o legătură), boia dulce de ardei, o salată verde. Se taie ardeii pe lung, în două jumătăţi, se toacă ceapa verde mărunt, se amestecă cu branza de vaci şi se presară puţină boia dulce de ardei. Se umplu jumătăţile de ardei cu această compoziţie. Pe un platou se pun frunze de salată, cât să îl acopere. Se aşează ardeii gata umpluţi. Se ornează cu mărar.