Salata Coleslaw. Aveţi nevoie de: 6 linguri oţet, 1 lingură făină, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă sare, 6 linguri smântână, 20 g unt sau margarină, 300 g varză albă, 150 g morcovi, 2 tulpini ţelină. Se pun într-o cratiţă, amestecând continuu, 6 linguri apă, oţetul, făina, zahărul, sarea şi muştarul şi se lasă la foc mic până ce dau în clocot. Se adaugă smântâna şi untul şi se amestecă până se topesc. Se toarnă sosul într-un castron, se încorporează legumele tăiate fâşii subţiri şi se lasă cel puţin 2 ore.
Salata Waldorf Astoria. Pentru prepararea acestei salate aveţi nevoie de 2 mere acrişoare, 3 tulpini de ţelină americană sau 1/2 ţelină mijlocie, 4 linguri maioneză, 10- 15 nuci (miezul), 15 cireşe zaharisite 3 felii de ananas din compot, sucul de la o lămâie, sare, piper. Se cojesc merele, se taie în cubuleţe mici, se stropesc cu suc de lămâie să nu-şi schimve culoarea. Se taie mărunt tulpinile de ţelină, fără frunze. Dacă folosim ţelină, rădăcina se rade pe răzătoare mijlocie. Se taie cuburi ananasul. Se amestecă totul, se adaugă nucile zdrobite, cireşele, sare şi piper, maioneza şi se amestecă bine. Se serveşte 1/2 - 1 oră dupa preparare, pentru ca gusturile să fie absorbite de ingrediente.