Măslinele şi uleiul de măsline sunt în topul preferinţelor grecilor.

Măslinele greceşti au un gust uşor fructat şi puţin piperat, fiind folosite în fripturi şi supe de legume, dar şi la salate. Uleiul de măsline este indicat persoanelor care au colesterolul ridicat. De asemenea, legumele, precum roşiile, vinetele, mazărea, fasolea, bamele, salata, castraveţii, dovleceii sunt folosite pentru că reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale. Pe lângă ele se mai adaugă şi o multitudine de mirodenii ca menta, oregano, usturoiul, mărarul, rozmarinul sau cimbrişorul. Rolul lor nu este numai să dea savoare mâncării ci şi să îţi asigure necesarul de proteine şi vitamine. Lactatele au un rol deosebit în bucătăria grecească. Brânza de capră şi brânza feta se folosesc datorită conţinutului scăzut de grăsimi. Iaurtul însoţit de mirodenii, lămâi, usturoi sau castraveţi poate fi servit ca şi garnitură. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să alegem, măcar o dată pe săptămână, câte o reţetă grecească, cu preparate condimentate cu alune, migdale sau nuci!