Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Conectată la reţeaua naţională de telemedicină
Compartimentul de Terapie Intensivă-Neonatologie din cadrul Secției Clinice Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor a fost conectat la rețeaua națională de telemedicină.
Secția Clinică Neonatologie cuprinde 85 de paturi, din care 45 paturi de Neonatologie pentru nou-născuți la termen, normoponderali sau subponderali, amplasate la etajele II, III, în sistem rooming-in; 20 de paturi pentru nou născuți prematuri, amplasate la etajul III; 20 paturi de Terapie Intensivă Neonatală, pentru nou-născuți care necesită îngrijiri speciale, amplasate la etajul III.
În cadrul Secției Neonatologie și ale compartimentelor de Terapie Intensivă-Neonatologie și de Prematuri se acordă asistență medicală la cel mai ridicat nivel de competență (nivel III) pentru nou-născuți la termen și/sau prematuri, cu sau fără riscuri, sănătoși și/sau bolnavi, născuți în Oradea, precum și în alte maternități din județele Bihor sau judeţele limitrofe. Pacienții nou-născuți beneficiază de asistență medicală neonatală specializată 24 de ore din 24.
„Mulțumim Fundației Vodafone România și Asociației Cristi Vasiliu pentru includerea Secției Clinice Neonatologie și a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor în rețeaua națională de telemedicină. Prin intermediul acestui proiect, vom avea posibilitatea de a colabora în timp real cu specialiști din cadrul secțiilor de terapie intensivă neonatală de nivel III din toată țara, în vederea luării deciziilor optime pentru diagnosticul și tratamentul pacienților critici nou-născuți. Suntem recunoscători pentru accesul la acest sistem, care ne va permite să creștem nivelul asistenței medicale pentru nou-născuții cu diferite patologii”, a precizat dr. Gheorghe Carp, manager al Spitalului Județean Bihor.
Prin intermediul sistemului de telemedicină, medicii se pot conecta rapid cu specialiști din alte unități sanitare aflate în țară sau străinătate, pot transmite date medicale securizate, pot dezbate un diagnostic și pot cere o a doua opinie, pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secția în care se află. Acest schimb de informații accelerează luarea deciziilor medicale pentru nou-născuții cu afecțiuni medicale grave internați în secțiile de nivel III, pentru care timpul este adesea un factor critic care poate face diferența între viață și moarte. „Ne bucurăm să facem parte din rețeaua națională de telemedicină și suntem recunoscători Fundației Vodafone România și Asociației Cristi Vasiliu pentru implementarea acestui sistem în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală. Această rețea comună va permite conectarea cu specialiști din cadrul altor maternități de nivel III din țară, în vederea efectuării de consultații de la distanță și monitorizării în timp real a pacientului critic nou-născut. Astfel, nou-născuții cu probleme grave de sănătate vor beneficia de asistență medicală calitativă și promptă”, a subliniat dr. Radu Galiș, şeful Secției Clinice Neonatologie și Terapie Intensivă-Neonatologie.
Proiectul este parte a programului Fondul „Viață pentru Nou-Născuți”, finanțat de Fundația Vodafone România cu 250.000 de euro și derulat de ACV România/Asociația Cristi Vasiliu, prin care 17 secții de terapie intensivă neonatală de nivel III sunt adăugate la rețeaua de telemedicină existentă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.