Sfaturi privind combinarea alimentelor
Unul din factorii cei mai importanţi pentru a asigura o nutriţie sănătoasă şi echilibrată este compatibilitatea alimentelor consumate la aceeaşi masa.
Alimentele incompatibile sunt răspunzătoare şi de procesul de stocare a grăsimilor în ţesuturi, influenţând apariţia excesului ponderal. Iată câteva sfaturi: *Consumaţi cât mai puţine glucide, chiar din cele „bune", pentru a nu suprasolicita pancreasul *Evitaţi să mâncaţi dulciuri şi grăsimi la aceeaşi masă. Această combinaţie provoacă fabricarea suplimentară de grăsimi, depozitarea acestora şi apariţia excesului de greutate. Deci, nu adăugaţi unt unui preparat cu orez, nu folosiţi garnitura de cartofi prăjiţi lângă friptură, nu serviţi sosuri dulci alături de cârnaţi sau jambon *Aşteptaţi cel puţin trei ore înainte de a consuma lipide, după ce aţi absorbit glucide. Preferaţi lipidele bune care contribuie la prevenirea maladiilor cardiovasculare. Însoţiţi consumul de lipide de cel al fibrelor (salate, fasole verde etc). Aşteptaţi, cel puţin, 45 de minute pentru a consuma glucide, după ce aţi absorbit lipide *După masă, aşteptaţi cel puţin 3 ore înainte de a consuma fructe. Evitaţi pe cât posibil lipidele "rele", mai ales cele care se transformă în acizi graşi saturaţi şi care provoacă creşterea nivelului de colesterol "rău": mezeluri, brânzeturile grase, lactatele, ouăle *Când mâncaţi fructe sau miere de albine, evitaţi orice alt aliment, în afara proteinelor slabe *Mâncaţi multe salate, bogate în fibre, dar evitaţi sfecla şi porumbul în pregătirea salatelor asortate. Nu însoţiţi salatele de crutoane.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.