Se taie o ceapă potrivit de mare şi se fierbe cu 250 ml ţuică tare sau alcool alimentar, la foc mic, până când alcoolul se evaporă complet, iar ceapa se îngălbeneşte puţin. Se adaugă 250 g zahăr, 250 g miere de albine, 250 g unt şi 250 ml ulei de floarea-soarelui. Se fierbe până se obţine un sirop puţin legat, apoi se strecoară şi ceapa se aruncă. Se dă la răcit, se adaugă 30-40 picături de tinctură de propolis şi se amestecă bine. Siropul este excelent în tratamentul bronşitei acute, atât la copii, cât şi la vârstnici. Copiii vor lua câte 3 linguriţe/zi, iar adulţii câte 3 linguri/zi

Alături de utilizarea medicamentelor sau a altor remedii naturale, în tratarea bronşitei cronice ajută foarte mult şi sucul de ridiche neagră cu miere. Ridichile se spală şi se curăţă de coajă (1-2 kg), se dau pe răzătoare şi se trec apoi prin maşina de tocat, pentru a se alege sucul. Acesta se amestecă, într-un vas emailat, cu miere de albine polifloră. Mierea este un foarte bun emolient dar şi conservant natural. Amestecul se ţine la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile şi se consumă 1-2 linguriţe pentru copii şi 1-2 linguri pentru adulţi, de 3 ori pe zi. Se foloseşte până când tusea şi răguşeala, ca forme de manifestare ale bronşitei cronice, dispar în totalitate.