Spanacul, "mătura" sistemului digestiv
*Alături de salată verde, urzici sau andive, spanacul este un remediu aliment deosebit de eficient în caz de astenie, având, în primul rând, proprietăţi remineralizante de mare valoare.
La fiecare salată pe care o mâncaţi, adăugaţi şi spanac, pentru că, spun specialiştii, are mult magneziu, element ce "ţine la distanţă" diabetul. Magneziul este esenţial pentru multe dintre procesele care se petrec la nivelul celulelor, iar recent, s-a descoperit că previne diabetul. Studiile au demonstrat că spanacul scade riscul apariţiei diabetului de tip II. Spanacul conţine săruri minerale, oligoelemente şi vitamine. Este remineralizant, antianemic şi un calmant deosebit al sistemului cardiac. Este recomandat în anemii, convalescenţă, rahitism, astenie fizică şi nervoasă. De aceea este indicată folosirea lui abundentă, în special, la începutul primăverii, când organismul este slăbit şi cu mari carenţe minerale şi vitaminice. Consumul de spanac purifică întregul traiect digestiv. Planta mai este denumită şi "mătura" căilor digestive, pentru că înlătură greaţa, durerile intestinale şi constipaţia. Câte 500 ml/zi de suc de spanac vindecă până şi constipaţiile cronice. Sucul se obţine trecând spanacul prin maşina de tocat carne şi alegând zeama. Terciul rămas poate fi utilizat la mâncare. Crude, de preferinţă în salată, frunzele spanacului sunt anticancerigene. Un pahar de vin roşu combinat cu un sfert de litru de suc de spanac dă rezultate foarte bune în cazul convalescenţilor şi anemicilor. Un pahar de suc de spanac băut pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, timp de câteva zile, ajută la îndepărtarea depresiilor fizice şi nervoase. Spanacul este contraindicat bolnavilor de hepatită, reumatism, inflamaţii gastrice şi intestinale.
La fiecare salată pe care o mâncaţi, adăugaţi şi spanac, pentru că, spun specialiştii, are mult magneziu, element ce "ţine la distanţă" diabetul. Magneziul este esenţial pentru multe dintre procesele care se petrec la nivelul celulelor, iar recent, s-a descoperit că previne diabetul. Studiile au demonstrat că spanacul scade riscul apariţiei diabetului de tip II. Spanacul conţine săruri minerale, oligoelemente şi vitamine. Este remineralizant, antianemic şi un calmant deosebit al sistemului cardiac. Este recomandat în anemii, convalescenţă, rahitism, astenie fizică şi nervoasă. De aceea este indicată folosirea lui abundentă, în special, la începutul primăverii, când organismul este slăbit şi cu mari carenţe minerale şi vitaminice. Consumul de spanac purifică întregul traiect digestiv. Planta mai este denumită şi "mătura" căilor digestive, pentru că înlătură greaţa, durerile intestinale şi constipaţia. Câte 500 ml/zi de suc de spanac vindecă până şi constipaţiile cronice. Sucul se obţine trecând spanacul prin maşina de tocat carne şi alegând zeama. Terciul rămas poate fi utilizat la mâncare. Crude, de preferinţă în salată, frunzele spanacului sunt anticancerigene. Un pahar de vin roşu combinat cu un sfert de litru de suc de spanac dă rezultate foarte bune în cazul convalescenţilor şi anemicilor. Un pahar de suc de spanac băut pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă, timp de câteva zile, ajută la îndepărtarea depresiilor fizice şi nervoase. Spanacul este contraindicat bolnavilor de hepatită, reumatism, inflamaţii gastrice şi intestinale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.