Bihorenii înțeleg tot mai bine importanța donării de organe și sunt tot mai deschiși spre a ajuta alți oameni aflați în suferință.

Sâmbătă, la Spitalul Județean, a avut loc a doua prelevare de organe din acest an. Și suntem doar în luna ianuarie. Asta arată că bihorenilor le pasă. Chiar dacă trec prin clipe grele, aleg de multe ori să facă bine dezinteresat, fără niciun câștig și niciun interes. Așa se explică, alături de eforturile medicului Carmen Pantiș, numărul anual mare de donatori din această zonă.

Sâmbătă, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean a avut loc a doua prelevare de organe din acest an. Este vorba despre o femeie de 61 de ani, care a suferit un anevrism de arteră cerebrală. Aceasta a fost operată la Cluj-Napoca dar leziunile făcute de cantitatea mare de sânge care a inundat creierul au fost ireversibile iar miercuri a intrat în moarte cerebrală. Pentru că soțul femeii decedase, a fost nevoie de polițiști pentru a căuta rudele ca să-și dea acordul.

„Mulțumim mult nepoatei care a fost de acord cu donarea de organe. Ficatul a fost transplantat în București, iar rinichii la Cluj. S-au salvat cinci vieți, iar doi oameni văd acum lumina zilei datorită acestor oameni”, a spus, pentru Crișana, doctorița Carmen Pantiș.

Medicii care s-au ocupat de recoltare au fost: dr. Ştefania Sije, dr. Yvonne Pop, dr. Alex Dringo şi asistenta Aurelia Cheregi din Oradea și dr. Genady Vatchki, dr. Alexandru Machidon, as. Marian Păun de la Institutul Clinic Fundeni, alături de dr. Dan Pop, dr. Andrei Tomuța de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.