Kinga Sebestyen lansează și la Oradea studiu național prin care își propune să demonstreze că programele pe ghete Kangoo Jumps vindecă diverse boli. Voluntarii vor fi monitorizați de specialiștii de la Facultatea de Medicină și farmacie Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea și Centrul de transfuzie Sanguină Bihor.

 

Peste 500 de persoane, sănătoase ori cu diverse afecțiuni, cu vârsta între 16 și 60 de ani, vor urma în următoarele șase luni programele de sport create de Kinga Sebestyen, evoluția stării lor de sănătate urmând a fi monitorizată de medici.

În urma analizelor medicale periodice, se va demonstra faptul că programele create de Kinga Sebestyén și sportul pe ghete rebound vindecă sau ameliorează tulburările de statică vertebrală, modificările degenerative ale sistemului musculo-articular (ex: spondiloza), diabetul zaharat, obezitatea, precum si asocierea comportamentelor de risc la categoriile menționate.

Voluntarii vor face exerciții de trei ori pe săptămână timp de 3 până la 6 luni. În acest timp, ei vor fi monitorizați de specialiștii de la Facultatea de Medicină și farmacie Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Centrul de transfuzie Sanguină Bihor, se vor efectua măsurători antropometrice, evaluări și teste de comportament alimentar, scanări ecografice directe ale stratului adipos și muscular, testări de statică vertebrală, testări de imagine corporală, testări psihologice.  

Kinga Sebestyen are alături în acest proiect medici apreciați, precum dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicina de laborator, conferențiar la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, șef lucrări dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, dr. Alin Iova - medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie. 

Cei care vor să urmeze programele create de Kinga Sebestyen pentru acest studiu și a beneficia de efectele pozitive ale acestora se pot înscrie până la jumătatea lunii ianuarie prin email la fatburning@kingasebestyen.com. 

După realizarea studiului „Kapo - Program medical de prevenție Sănătate pe ghete”, ce va demonstra beneficiile medicale ale ghetelor rebound, se va înființa la Oradea un centru pilot, unic în Europa de Sud-Est, care va colabora cu instituții apreciate (Universitatea din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Inspectoratul Școlar Judeţean) şi profesionişti cu interes în acest domeniu.