Sucul din fructe de cătină albă - tonic cardiac
Sucul din boabe de cătină albă este tonic cardiac, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători din India şi publicat în Journal of the Science of Food and Agriculture. Cătina albă este o plantă recunoscută a avea proprietăţi de scădere a colesterolului, fapt care previne îngroşarea arterelor. Planta este utilizată în Tibet, Mongolia, China şi Rusia la prepararea unor băuturi medicinale. Totuşi, până acum, sucul produs prin metodele de extracţie tradiţională era de proastă calitate, din cauza dimensiunii mici a boabelor. Fructele de cătină albă conţin o cantitate semnificativă de substanţe antioxidante cheie, care pot ajuta sistemul circulator prin blocarea acţiunii colesterolului LDL, numit şi "colesterol rău". În momentul în care acest colesterol se oxidează, se depune pe vasele de sânge, ducând la îngroşarea acestora. Sucul de cătină albă conţine peste 40 la sută din cantitatea de polifenoli, 50 la sută din cantitatea de flavonoizi şi 70 la sută din cantitatea de vitamina C existente în boabele întregi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.